MAT


Jag firar mitt nyår med min underbara familj vi har ätit trerätters och spelar just nu familjespel.. :)
Hoppas alla ni har ett bra nyår kram jlob ♥
 
 

GOTT NYTT ÅR!

 
 

 

fixar in för nyår


kläder till bönan

Vi var på barnetshus idag med lucas mami.. tack så mycket jenny! ♥
 

v. 21

Fostret: Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Det har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram.
Ytteröronen börjar få sin slutgiltiga form och sitter nu på rätt plats på fostrets huvud. Fostret kan höra och reagerar på både ljud och ljus.
Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.
 
 
Mamma: I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.
 
tankar: Tiden går fort.. riktigt fort.. nästan för fort faktiskt! Det är inte långt kvar nu bara 19 veckor, 138 dagar och 4,5 månad tills våran bebbe är beräknad ♥
Hur jag mår.. ska jag bara helt ärlig känner jag mig som en gammal tant, jag mår bra men är trött och har ont i fötterna och ryggen.. väldigt jobbigt att tänka att värre blir det.. hehe! 
 
kram jlob
 

 
 
 

FREDAG

Hej idag är det fredag och det känns precis som alla andra dagar bara för att det är lov.. 
 
Imorse när jag och lucas vaknade lyste solen och jag tyckte vi kunde ta en promenad då när mamma kom hem la jag det som förslag så vi tog en promenad till willys och handla.. hehe mer än så orkar jag nog faktiskt inte gå! 
Jag förstår inte hur vissa gravida kvinnor orkar gå till gymmet och köra ett pass och må fina fisken efter, önskade jag var som ni.. min kropp orkar verkligen inte med.. den vill inte att jag ska träna.
 
Jag och lucas ska i alla fall lägga oss i soffan och kolla på nån skräckfilm vi hyrde igår, då jag egentligen inte tycker om skräckfilmer för jag får svårt och sova och blundar hela filmen, hehe! 
 
Ha en bra fortsatt dag fina ni.. 
 
Kram jlob
 
 

Godmorgon

Godmorgon! Jag är fixad och klar för att åka hem till min moster och hennes man + mina kusiner för att äta lunch och mysa lite med dom..
 
Jag har haft en jätte bra julafton och det hoppas jag ni också hade.. väldigt glad över mina julklappar faktiskt :) 
skriver senare, kram jlob

 

 
 

julklappar

 
 
 
 


 

GOD JUL

God jul alla fina, jag ska fira jul hemma hos min Kusin theres med min moster och mina kusner + kusin barn.. Det kommer bli riktigt mysigt, bara jag och mamma som ska dit inga syskon dom är hos sina pappor och utan pojkvän som också ska fira hos sin papi! Jag blir med min älskade mami och min bönis♥
 
Hoppas ni alla får en underbar julafton med mycket godmat och mycket kärlek.. 
 
kramar jlob 
 
Du är den finaste och bästa killen på denna jord, Jag älskar dig så otroligt!♥

 












 
 

 

 
 

julblomma

Jag, lucas och jenny (lucas mamma) gjorde lite julpyssel med granris m.m igår.
Jag gjorde den super söta julblomman, haha.. för att inte ha gjort något sånt förut tycker jag den vart fin faktiskt och  sen gjorde jag en krans.. :) 
 
 

23 december

Godkväll alla fina, Idag har familjen arcari haft fullt upp med julstäd och nu har jag och lucas gjort lite jul godis som jag och mami ska ha med till min kusin imorgon. 
 
Vaknade upp hos lucas idag då vi firade en liten julafton hos honom med hans familj igår.. Fick precis vad jag behövde av hans mamma och leif.. men kan lägga upp bilder på det senare :)
 
Nu ska jag ta det lugnt ett tag och sen ska vi gå och äta lite pizza
kram jlob
 

 

 
 

mage v.20


Helt sjukt att se bilder från 10 veckor sedan och nu.. haha undra hur stor jag kommer vara senare med tanke på hur stor jag är nu.. :) 

Barnvakt

Hej på er, jag är och har vart barnvakt sedan 8 imorse och vill helst bara gå ner på stan och köpa julklappar.. :) 
Ska snart in och städa på rummet då jag har stökat ner som en tog på något sätt, sedan ska jag bara ta det lugnt till min mami kommer hem och sen får jag äntligen ta mig in till stan.. hoppas lucas vill följa med :) 
 
kram jlob ♥
en gammal bild på mig 
 

Svar på frågestund

Hur fick du reda på att du var gravid?
 
Svar: Genom ett graviditets test 

 
Hur långt gången i graviditeten var du när du fick reda på att du var gravid?
 
 
svar: Jag var i v 8 7+0 som vi trodde då eftersom man räknar från sista mensens första dag :) 
 
I ett av dina första inlägg nämde du att du var väldigt orolig, är du fortfarande det, eller har mycket av den oron lagt sig?
 
 
svar: Nej det är jag inte den har lagt sig helt men kommer säkert komma tillbaka nån mer gång under graviditeten, jag känner henne sparka nästan varenda dag nu och det gör mig trygg. ♥
 
Hur reagerade Lucas då du berätta att du faktiskt var gravid?
Stort lycka till, till er alla tre! Hoppas allt är bra med lilla bebisen :)
 

svar: Jag ringde lucas direkt när jag fått veta och han sa jaha helt chockad.. och sen sa han inte så mycket mer, Jag frågade varför han inte sa nått då han inte visste vad han skulle säga.. men det förstår jag väll!  Kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad vi sa mer.. vi pratade senare under dagen! 
Tack så mycket! ♥
 
Vad jobbar du med?
 
Svar: Jag jobbar på måbättres barnpassning :) 
 
Vad längtar du mest till med att få barn? Är du orolig inför förlossningen?
 
Svar: Att bli en familj med lucas, att han och jag kommer få dela något som vi älskar mest av allt tillsammans. 
Nej det är jag faktiskt inte än, det kommer väll! ;) 
 
Vad vill du jobba med som vuxen?
 
Svar: jag vill jobba som barnmorska
 
Har din graviditet förändrat ditt val/möjlighet av gymnasium som du vill,kan eller ska välja?
Svar: Ja det har de, jag ville söka till plusgymnasiet i stockholm och gå inriktning Musik.. Men nu ska jag nog söka till estet här i falun annars blir det nog sam på kristine. 
 
3 saker du måste göra innan du dör?
 
Åka till grekland helt ensam med min mamma (då jag velat gjort det i flera år) 
Dansa och sjunga på en stor scen inför en stor publik. 
leva ett lyckligt liv. 

 
3 ord som beskriver dig?
 
Snäll,Gravid och lätt irriterad 
 
3 önskningar?
 
Ha mycket pengar livet ut 
Att min meja föds hel och frisk
Att tiden gick saktare 
 
Hur många unika läsare har du per dag?
 
svar: Det ligger alltid över hundra och ibland 200 eller 300 hundra dagligen. 
 
hur är det att vara gravid? är det jobbigt eller bara mysigt?
 
Svar: Det är både jobbgigt och mysigt, jag börjar redan känna mig tung, ont i ryggen, ont i fötterna, känner mig grinig och arg oftast, är trött, blir kissnödig hela tiden och är ofta hungrig.
Och så är det ju mysigt så klart, att veta att det är våran dotter som ligger där inne och att veta att det är hon som kommer komma ut om några månader och leva med oss restan av livet gör att det jobbiga känns lite bättre! ♥
 
 

v 20 äntligen

Hej alla jul lovet börjar idag och det är jag jätte glad över.. ska bli skönt att få ta det lugnt i några veckor efter en slitande skol termin, jag är riktigt stolt över min instats och väldigt glad över mina betyg.
Förlåt för dålig blogging men har haft fullt upp.. idag har vi äntligen gått 20 veckor och jag börjar bli så stor att jag inte kan knäppa jackan.
Fortsättfråga på frågestunden så svarar jag på allt imorgon när jag kommit hem från Lucas.. ni behöver inte bara fråga
frågor om min graviditet ;-) kram jlob


Jag är helt fast

 

...

 

beauty and the beast

Hej har precis kollat klart på lite serier som jag missat dom senaste veckorna.. Min lucas tycker det är väldigt tråkigt när jag kollar på serier så får ju passa på när han inte är hemma.. "hehe" 
Tänkte sätta mig och läsa lite kemi.. riktigt tråkigt men måste göras sen ska jag laga mat så min man får mat när han hemkommer från backen. :) 
 
Tänkte slänga in ett inlägg till och så kör vi en frågestund igen, kram 
 

Svar på tal

 
F: Hur reagerade alla dina kompisar när du berättade för dom? Ser folk annorlunda på dig, är det något du lägger märke till dagligen? Lycka till och hoppas allt går bra framöver! :)
 
S: Min bästavän Eline sa att jag var dum i huvudet och hoppades på att få höra att jag skulle göra abort.. Som tur lugnade hon sig och jag lyckades övertala henne att allt kommer gå bra för mig och lucis.. Nu längtar hon efter sin guddotter :) Dom resterande tyckte väll att det var roligt men också att vi var för unga.. :) 
Ja det gör dom väl.. är det ett bra eller dåligt sätt du menar? Jag har bara märkt allt mest positivt men också negativt.. jag blir ju behandlad på ett annat sätt nu både utanför och i skolan.. ser hur folk kollar på mig på stan både folk jag vet vilka dom är och folk jag inte ens känner.. Sen har jag fått hört ett och annat om vad folk tycker och tänker men jag bryr mig inte speciellt mycket alla har en egen åsikt..! 
Men jag tycker inte det är okej att folk kallar mig för hora då jag faktiskt inte säljer mig för sex! 
 

kram jlob 

står på min önskelista


 

Godkväll

Godkväll riktigt rolig vecka har bara skrivit 4 inlägg.. Min pojkvän tjatar på att jag måste blogga hela tiden, haha! :) 
Sitter här vid datorn och lucas håller på med mat åt oss.. det blir köttbullar med potatis på menyn! 
 
Vi har ju vart ensamma hemma den här veckan men saknar faktiskt min mami lite som är i spanien och har det varmt och skönt.. längtar tills hon kommer hem och ser hur fint jag och lucas (mest lucas) har städat och gjort i ordning åt henne. :) 
 
Just det har börjar känna sparkar/rörelser det är en sånn sjukt häftig känsla, det började för någon dag sen när jag bara kände lite smått, 3-4 sparkar under typ 2 dagar. Igår när vi satt och kollade på tv då var den en riktigt hård en faktiskt .. haha ..trodde någon tog på mig utanför magen.. fick en riktig chock! Sen hände samma sak idag när jag och lucas låg och kollade på tv så nu väntar jag hela tiden på att hon ska hålla på :) 
 
Kram jlob
 

 

 

LUCIA

Godmorgon lucia är här och det är inte långt kvar till jul, längtar! :-)
Ja eftersom vi fick backa 9 dagar går vi in i vecka 19 idag.. men det känns skönt att veta att du är det rätt! 
Så börjar göra fler graviditet  inlägg i vecka 21.. då vi kommer in i rätt bana igen! 
 
Ha en bra dag alla.. kram jlob 
 
smutsig spegel! 

Godnatt

Hej tänkte bara skriva godnatt och sov gott! 
Jag ska hoppa in i en dusch med min lucas och sedan ska vi lägga oss och sova ♥
Firat min lillasyster Jossan idag som fyller 8 om 5 dagar men hon åker till sin pappi så får inte träffa henne förens förrens nästa vecka! 
Imorgon åker min mamma utomlands så jag och lucas blir ensamma i en vecka, riktigt skönt faktiskt! 
 
 
Kram jlob 

Sötnos

Vi var hemma hos min moster igår och åt lite middag och myste med kusinerna! 
Världens bästa goding har ni här.. grytan! ♥
 

Vår dotter

Förlåt för att jag inte tog mig tid att blogga igår.. jag sov hemma hos lucas då jag inte hade tillgång till att lägga in bilder till bloggen! :) 
 
Igår var vi ju på RUL, det var riktigt spännande att se att det verkligen låg en liten människa där inne och allt såg helt normalt ut.. vilken lättnad det var! Lite tråkigt att vi fick backa 9 dagar och är beräknade till 15 maj och är i vecka 18. 
Vi såg en liten hand och små fötter och hjärtat slog så fint.. men det som var mest spännande var ju att få veta könet! Vi väntar en liten dotter.. det vi hade hoppast på faktiskt! Är väldigt glad och nu kan vi säga "  vi är med barn och väntar våran dotter den 15 maj" 
 

ultraljud

Hejsan finkorvar, söndag och som valigt på söndagar så har jag inte gjort någonting alls.. förutom nu mot kvällen var jag ute och lekte lite i snön med min Älskling och lillasyster! :)
Vet ni vad det är för dag imorgon? jo det är måndag och ingen vanlig måndag, jag och Lucas ska för första gången få se våran lille där inne via ultraljud.. längtar verkligen nu.. undra vad det är? tror det är en liten tjej där inne eftersom jag drömt om en flicka 3 gånger nu! 
 
kommentera gärna om vad ni tror att det är som gömmer sig där inne ;) 
 
Nu ska jag göra mig en koppte sen kika på solsidan sedan lägga mig tror jag så sov gott alla. 
kram jlob 
 
Var är mina fötter? 

svar på tal

F: Åt du p-piller? eller på vilket sätt kunde du bli gravid? hade du missat ett p-piller eller hur gick det till? 
 
S: Jag slutade med mina p-piller för att jag mådde väldigt dåligt av dom, då gick jag till umo och fixade nya men medans jag väntade på min mens.. hann jag bli gravid under den korta tiden! 
Man ska helst börja med p-piller på mensens förstadag om någon undrar :) 
 Fast jag kan ju inte skylla på p-pillerna dock.. vi skyddade inte oss och det skulle vi ha gjort! 
 
kram 
 

Vecka 20

GRATTIS till oss nu har vi gått halvvägs i graviditeten och så snabbt som dom här 20 veckorna har gått så hoppas jag att dom resterande 20 veckorna går lika fort, längtar efter våran lille där inne.
Jag mår riktigt bra förutom världens förkylning jag har lyckats fått och så vill börja känna sparkar snart.. :( går och försöker känna och väntar hela tiden! 
 
 
Mamma:
 Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare några veckor. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.
 
 
 
 
Fostret:
Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och 26 cm från hjässa till häl och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.
 
 
 
Kram jlob
 
 
 
 
 

Lusse bakande

 
 
 
 

Svar på tal

F: 
1. Va sa din mamma när hon fick reda på att du var gravid? Var det du som berättade ? Va sa hon? 
2. Sen när du fött din bebis, kommer du lägga upp bilder och så vidare ? :) 
Lycka till!
 
S: 
1. Min mamma sa faktiskt inte så mycket först .. hon blev mest upprörd, besviken och arg,  vet inte riktigt hur jag ska förklara.. Först blev hon som alla föräldrar skulle bli som får veta att sin dotter är gravid och är 15 år.. sen efter 1-2 dagar då hon lugnat sig pratade vi väll riktigt och jag förklara för henne varför jag ville behålla m.m.. Nu är hon glad och längtar efter sitt barnbarn och det är jag riktigt glad över! ♥
Haha jo jag vågade inte prata med min mamma själv så innan jag skulle åka till gymmet sa jag faktiskt åt min lillasyster som är 8år att berätta det för mamma, så jag fick ett samtal av mamma när jag var där då hon frågade om det var sant.. ;)
 
2. Ja det är väll klart jag kommer det.. ni kan ju inte få följa hela min graviditet och sen inte få se bilder och hur det går efter.. eller hur? ;-) 
 
F: Jag funderar på att gå vård och omsorgsprogrammet, vad var det som fick dig att inte vilja gå där längre?
 
S: Om du funderar på det tycker jag verkligen att du ska gå och kolla och vara med på ett vård och omsorgs program :) Det var helt enkelt inte något för mig.. men vem vet du kanske kommer dit och älskar det! Så bara för att jag eller någon annan säger det till dig att det inte är bra ska du inte lyssna för alla är olika, alla tänker och tycker olika!  jag vill bli barnmorska när jag blir stor det var därför jag trodde att det var den bästa linjen för mig men jag kan lika gärna gå sam eftersom när jag gått ut måste jag gå några år på högskolan för att utbilda mig till det. kram 

Godmorgon

Här snöar det för fullt och jag är riktigt jobbigt förkyld.. så blev hemma idag.. skönt.. :-) 
SItter nu vid datorn och ska skicka in lite skoluppgifter som ska in. 
 
Fast jag är sjuk ska jag dra mig in mot stan vid kl 12 och ta personalkort på jobbet..
sedan drar jag mig till främby och hämta lillasyster jossis för sedan blir det julbak i olsbacka hemma hos lucas! :) 
 
Kram 
 

Falu fri

Hej alla fina! Sitter här vid datorn och tänkte blogga men så kommer jag inte på något jag ska blogga om, så vi börjar väll med... 
Idag har jag, pontus och eline vart med en klass på falu fri, vård och omsorg..  då min syn på både programmet och skolan ändrades! där vill jag nog inte gå. Jag och pontus gick hem efter lunch kändes inte någon ide att vara kvar där.. haha! 
Just nu väntar jag på att klockan ska bli runt 5 så jag kan åka upp till gården då det är tjejkväll för jag + några till tjejer från min skola. Kanske kan ta några kort och lägga upp sen! kram 
 
Det snöar och är kallt här.. usch 
 

Mage


 
 
 

Hjärtljud

 
 För någon timme sen satt jag och kollade på lite bebis videos m.m då jag tänkte att jag skulle försöka mig på att höra våran lilla bebbes hjärtljud igen med Angelsound det är en en apprat som man kan lyssna på bebisens hjärta.. jag fick låna den av min kusin och hans flickvän för ungifär två veckor sedan! jag provade och lyssna när jag fick den och någon dag efter då jag inte hörde något men idag så hörde jag och lucas en galoperande häst där inne! ♥ 
Riktigt mysigt nu skulle jag vilja ligga och lyssna hela tiden, men dock så är ju inte den här apparaten den bästa och min barnmoska tyckte inte jag skulle använda den.. men hon ville ju inte lyssna så då får jag väll göra det själv ;) 

Riktigt fin låt!

 

Godmorgon

Godmorgon alla fina! 
 
Vaknade för ett tag sen då jag kollade på julkalenden med luckis och sen åt vi frukost! :) 
Igår kväll var vi ju hemma hos eline och åt mat! Pontus mammas smörgås tårta är ju faktiskt den bästa.. tackar henne enormt.. Sen gjorde vi faktiskt inget speciellt, kollade på tv och pratade lite! 
Vid halv 12 tror jag.. då gick jag och lucas hem och sov för då var jennie en tröttis.. hehe ;) 
 
 
 

 

Vecka 19

Snart har vi gått halvvägs och tiden går så himla sakta just nu, går bara runt och väntar på att det ska bli den 10 december så vi kan få komma på ultraljud och se våran lilla bebis! 
Jag känner på mig att jag har en liten pojke i magen.. men jag har drömt att jag har fött en flicka som heter sofia som har mörkt hår, har drömt det flera gånger så vi får se vad det är som gömmer sig där inne, är så himla nyfiken! "hihi"! Jag mår just nu väldigt bra och känner mig faktiskt inte speciellt gravid.. ;-) 
 
Bebis: I vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g och fostret kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer falla av innan fostret är fullgånget. De har också till uppgift att skydda den känsliga huden.
 
mamma: Nu kan man känna livmodern under naveln och den är ungefär lika stor som huvudet på ett nyfött barn. De flesta känner att fostret rör sig vilket brukar kännas extra bra om man tidigare har haft svårt att tro att det verkligen finns ett barn där inne. Man mår ofta bättre och känner sig piggare eftersom graviditeten går in i ett lugnare skede.
 

 
 

Jag älskar snön! ♥

 

1 december!

Hej, december månad är här och det är lördag! :) 
Idag vaknade jag ensam hemma med min lucas så vi la oss och kollade på julkalenden och bestämde oss för att gå och köpa mysfrukost! "mummma"
Sen har vi städat hela dagen och nu ska jag hoppa in i en dusch och invänta kvällen som kommer spänderas hemma hos min vän Eline.. Jag,eline,lucas,pontus och jonte ska äta middag! på menyn står det smörgås tårta..:) 
 
Kram 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus