Mage vecka 38

 
           
 
          
 
 
 
 
 

Valborg

Hej och godmorgon! Har fixat mig klart för en dag i skolan innan det blir kväll och massa roligheter (hoppas jag)! 
 
Ja idag är dagen här den sista april dagen innan 1 maj, månaden vi har väntat på i alla dessa veckor, dagar, månader.. Tänk att i maj kommer våran dotter, jag längtar så till värkarna sätter igång och det blir på riktigt.. inga töntiga förvärkar som lurar en, har vi otur så kommer hon inte förens den sista maj med igångsättning men så ska det väll inte bli.. eller hur  !!!!! Om det blir som jag och mamma gissar kommer hon på fredag, men hon kommer när hon kommer! ♥
 
Ikväll ska jag och Lucas ut till aspeboda och grilla med våra vänner, hoppas att vädret blir bättre bara :) 
Nu ska jag göra iordning lite frukost till mig och Lucas sen dra till skolan.
 
Ha en bra dag
Kram jlob 
 
 
 

17 dagar

Hej vänner!
 
Gårdagen blev riktig jobbig för min stackars kropp, ont i fötterna hade jag men ryggen klarade sig! 
Gå på ikea en hel dag i vecka 38 är inte det roligaste, haha.. men vi fick med allt som vi behövde hem + lite till. 
Jag köpte en badbalja till lillan och en skallra, det var mitt mål med att åka till ikea igår och köpa en vit byrå till mig och lucas där vi kan ha våra kläder då vi har bestämt att lillan får ta gaderoben, det är sjukt hur mycket plats en massa bebis grejer kan ta. 
Nu har vi alla fall gjort våran lilla resa till ikea som jag velat gjort så länge och nu är allting klart, sängen är klar, skötbordet är klart och all förvaring är klart så det inte ligger massa grejer på golvet hela tiden! 
Idag kommer lucas pappa+familj och hälsar på så då får vi hem vagnen och bilbarnstolen, det är verkligen en lättnad i kroppen nu, nu kan jag slappna av och lucas slipper en stressad flickvän ;) 
Hej och hå nu är det 17 dagar till BF men jag hoppas att hon bestämmer sig för att komma tidigare!
 
Fick en kommentar angående babyshowern och vi har inte haft någon babyshower än, vi vet inte när den blir heller. 
Jag tror det kommer bli så att vi har något litet när hon är född istället så alla vänner får träffa henne. 
 
Kram jlob
 


 
 

Godmorgon lördag

Hej och hopp alla morgon pigga vänner! 
 

Tänker börja det här inlägget med att gratta min fina svärmor som fyller år idag, grattis "farmor" jenny på din dag ♥
 

Idag var jag uppe före tuppen, 05.30 tror jag att klockan stod på när jag vaknade.. Jag som tänkte sova till kl åtta, vi ska till valbo idag och inskaffa en byrå och lite saker till bönan så jag vill ju inte gå runt där och vara super trött! 
Inatt har jag behövt springa på toa och kissa fem gånger, haha kom ut nu tjejen!!! 
 
Igår var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut sf-måttet låg på 37 cm som förra veckan men det var helt normalt då magen börjar sjunka lite nu mot slutet av graviditeten.. Igår när vi var hos bm kände jag verkligen att det är nära till vi kommer få träffa våran ängel, tänk att vi snart har tagit oss igenom en 40 veckors graviditet åt tänk vilken underbar pojkvän jag har som har stöttat mig och varit där för mig under hela den här tiden.. 
Gud vad jobbig jag har varit dom senaste månaderna.. jag har ingen lust, jag är arg konstant, jag klagar på allt och känner mig ledsen för ingenting jag är allt från den personen han vart tillsammans med men han älskar mig verkligen det märks och jag är så glad att jag har just honom.. Han är mitt allt och lite till, tänk att jag kommer få dela det vackraste i världen med honom ♥
 
Nu ska jag göra mig iordning för en lång dag på ikea och kanske lite kläd affärer, gissar på att jag kommer se ut som en uppsväld ko om benen när jag kommer hem, ha en bra lördag! 
 
Kram jlob 

 

Vecka 38

Bebis: 

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt: ca 3 200 gram

Längd: mellan 48-50 cm från hässa till häl

 

Mamma:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

egna tankar: 

Nu är det verkligen nära men det känns ändå så himla långt bort, hon kan komma vilken dag som helst nu och det är faktiskt lite skrämmande men ändå spännande på samma gång. 
Går och känner efter varje dag, oj nu kändes det annorlunda.. kanske det är på gång? haha fast så spökar det bara! 

Jag hoppas faktiskt att hon känner sig redo att komma nu efter helgen, hihi ♥

  • Det har börjat mola väldigt mycket i mensmagen och det känns faktiskt lite som innan mensen, lite obehagligt men ändå hanterbart.
  • Idag hade jag svårt att gå för lillan trycker med huvudet ner i bäcknet och det är verkligen inte skönt. 
  • Jag har börjat fått väldigt mycket vätska i kroppen och det är jobbigt för min stackars fötter.

 

 


Jag lever

Hej vänner, tänkte bara skriva ett inlägg och berätta att jag lever! 
Jag har haft fullt upp hela denna vecka och har faktiskt inte suttit vid datorn någonting alls och det går verkligen inte att blogga från min älskade mobil.. Jag har för en längre stund sedan kommit hem från mitt sista arbetspass, så nu är jag ledig ett tag framöver och skolan kommer jag nu mer sköta hemma!! skönt.. Nu kan jag slappna av känns det som och börja fokusera på att det faktiskt kommer en liten bebis till mig och lucas snart ♥
Uppdateringen på bloggen kommer säkert att blir jätte tråkig nu innan bebis kommer, har ingen inspration alls och är väldigt trött av mig.. Men ska försöka blogga så mycket jag kan dom sista veckorna som är och sen börja om på nytt med en helt ny design/header och en helt ny kategori på bloggen där jag inte kommer vara ung och gravid utan Ungmamma till en liten prinsessa. 

Kram jlob 
 
 

Fredag

Hej fredag!
 
Idag har jag varit hemma då jag kände att jag behövde vila lite.. fick besked idag om att jag får börja plugga hemma mer nu av min rektor så det känns ju jätte skönt :) 
Ikväll är jag och min älskade pojkvän hemma själva så vi ska kika film, äta glass, dricka cola och kanske njuta lite av våran ensam tid! Antingen blir det en skräckfilm vid datorn eller så gick det en film på tv:en som verkade helt okej :) 
 
Föräldrakursen vi var på igår handlade om förlossningen, det vi pratade mest om var förlossningens tre faser
  1. Öppningsskedetet
  2. Utdrivningsskdetet
  3. Efterbördsskedet
 
Iallafall jag har läst på väldigt mycket och vet redan det mesta var det intressant att höra vad barnmorskan hade att säga och så vart det mycket roligare när jag vet att vi är så nära just förlossningen, som jag skrev igår var ju dom andra paren som var där beräknade till juni eller juli.
Tror det var bra för lucas att vara med då dom pratade om vad pappan kan hjälpa till med på förlossningen och hur det kan se under en förlossning. 
Vi ska dit igen nästa onsdag och då ska dom prata om smärtlindring.. Jag har inte läst eller pratat någonting alls om smärtlindring så det kommer bli skönt att få höra lite vad det finns för olika smärtlindringmetoder.. m.m! 
 
 
 
Kram jlob
 

GODNATT

Hej vänner! 
Nu ska jag gå och lägga mig så tänkte bara slänga in ett godnatt inlägg :) 
Vi var ju hos barnmorskan idag och allt såg bra ut! 
Efter skolan idag åkte jag och lucas direkt till vårdcentralen då vi skulle på första föräldrakursen, det var spännande och lärorikt tänkte skriva ett inlägg om det imorgon.. kan ju säga att vi var yngst och ca 1 månad före alla andra så vi var dom ända som var beräknade i majmånad och det var ju lite tråkigt! 
 
Godnatt på er, kram jlob 
 
här tyckte jag att jag var stor! julafton, jag var i vecka 20? tror jag

Vecka 37

Bebis: 
Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar.
 
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är upp till 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår.
 
Hjärtljud: 132 slag minut
Fosterläge: fixerad 
Vikt: ca 2,8 till 3 kilo 
längd: ca 49 cm från hässa till häl 
 
  • Hon rör på sig väldigt aktivt och nästan varje dag kan jag känna en liten fot eller ett knä som trycker på.
 
Mamma:
 
Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor.
Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.
 
Magmått: 37 cm 
vikt: 13 kilo 
 
Egna tankar: 
 
Det börjar närma sig nu till D-dagen är här, det är idag 3 veckor och 6 dagar kvar till beräknad födsel.. Spännande och se när hon bestämmer dig för att komma, det är ju ingen som vet eller kan säga det. Hon kommer ju när hon är klar och känner dig redo och när hon gör det så är hon varmt välkommen ut till sin mamma och pappa som längtar efter henne.
 
  • Jag har börjat få förvärkar har haft det sedan förra veckan, det känns ungifär som en molande känsla längst ner i magen.. Inget som är jobbigt eller gör ont! 
  • Jag har börjat sova riktigt dåligt på nätterna och det gör mig väldigt trött på dagarna. Den dåliga sömnen avtog ett tag men har nu kommit tillbaka. 
  • Törstig och kissnödig, vad är det som har hänt? Jag är törstig hela tiden och måste verkligen gå på toa hela tiden. Vet att det inte är blodsockret då jag testade det för någon vecka sen och då såg det bra ut. Någon som vart med om samma sak i slutet av grav? 
  • Jag har börjat tänka väldigt mycket på förlossningen. Hur kommer den bli? vad kommer att hända m.m! har så svårt att föreställa mig hur det kommer att bli. 
  • Jag börjar känna mig stressad, tiden har gått så fort och det känns verkligen som att jag inte kommer hinna med allt innan hon är här, jag vet att jag är klar med det mesta men stressad är jag ändå.   

Godmorgon onsdag!

        
Hej alla fina!
Idag var jag vaken vid sex, gick upp och åt lite frukost med min mamma och nu sitter jag här kl sju och är redan klar.. Igår hade jag jätte svårt att somna sen när jag väl höll på att somna då fick jag halsbränna och bönan började med sitt gympapass! Så hoppas jag orkar denna dag vi har ju ett till nationelltprov i so nu på morgonen och sedan efter skolan ska jag jobba.. :) 
Det blir inge mer bloggande idag, jag ska sova hos lucas inatt och imorgon ska vi till barnmorskan och sedan kl 16.00 ska vi på första träffen av föräldrakursen så skriver inlägg imorgon ikväll när jag kommer hem! 
Ha en bra dag alla fina
kram jlob 

 
 

VAD TROR NI?


F/S

F: Hur gammal är lucas?
 
S: Lucas är 15 år och fyller 16 i september så han är 97:a precis som jag :) 
 
    
 
 
F:  Hej! Har några frågor! När kommer du sluta gå i skolan och kommer du amma ditt barn?
 
S: Hej! Som vi har sagt ska jag gå ända fram till lillan är född och sen efter det går jag till skolan när vi har nationellaprov och det är bara 2 st tror jag! Men som jag känner mig i kroppen kommer det nog bli väldigt mycket hemmaplugg nu sista tiden. 
 
Ja jag ska amma, om det inte funkar så är det så men jag ska verkligen försöka få det att funka då det är mycket bättre för bebisen att amma än att få ersättning sen blir det ju mycket billigare än att hålla på att köpa ersättning, det bästa med ammning är väll att man alltid har maten med sig och behöver inte tänka på att behöva värma maten och ha med sig burkar och flaska hela tiden ;) 
 

16 april

 
Hej vänner!
 
Dagarna bara går och går och det är inte långt kvar innan våran böna kommer till världen, herregud vad jag längtar efter  henne.. Ser på facebook och forum att alla får sina små älsklingar hela tiden och jag blir så avis vill också att det ska sätta igång och att det ska bli min tur att få ligga uppe på förlossningen och förlösa min och lucas lilla bebis ♥
Jag börjar bli väldigt trött i kroppen, känns verkligen som att min kropp inte orkar ta den här tyngden längre.. min rygg är ett rent helvete.. Men det ända jag kan göra är att vila och ta det lugnt för har vi otur så kan vi ju faktiskt få gå över 2 veckor, men idag är det 29 dagar kvar till beräknad födsel och 18 dagar kvar till det datumet jag tror hon kommer!
 
Idag har vi haft nationellaprov i so och det gick faktiskt riktigt bra och jag känner mig riktigt nöjd så hoppas min lärare också blir det. Gick hem efter lunchen pga ryggen så efter jag bloggat ska jag lägga mig i sängen en stund och invänta min fina pojkvän. 
 
Kram jlob 
 
       
 

 

 
 
 

Mage vecka 36

         
         

13 april 2013

Hejsansvejsan alla fina läsare, sitter just nu hemma hos världens bästa bella och kollar på innebandy ssl finalen mellan Falun och Dalen, just nu står det 2-2! 
Klipptningen igår gick jätte bra och jag är super nöjd, dock har mitt hår redan blivit slitet i topparna.. haha mitt hår är verkligen helt förstört men fräschare är det nu i alla fall :) 
 
Jag och lucas ska väll vara med bella hela dagen och kvällen, vi ska äta mat sen och kika film så hör av mig när jag är hemma! 
 
Syns inte så bra på dom här bilderna, får ta bättre sen nu är det nyduschat och ofixat och det är super skönt!!
 
Kram jlob
 

Gravid vecka 36

Mamma: 
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.
 
Magmått: 35 cm 
Vikt: 13 kilo 
 
Barnet: 
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.
 
Vikt: ca 2 800 gram.
Längd från topp till tå: ca 48 cm 
Längd från huvud till stjärt: ca 34 cm 
Hjärtljud: runt 136-140 slag per minut 
 
Egna tankar: 

Nu börjar tankarna snurra runt våran lilla bebis där inne.. börjar verkligen känna mig virrig, har svårt att tänka och känner mig lite orolig att vi inte ska hinna klart allt innan hon bestämer sig för att komma ut.. Hon kan ju liksom komma när som helst, hoppas på minst 3 veckor!
Börjar bli jobbigt att gå i skolan både fysiskt och psykiskt, har svårt att tänka och känner mig stressad, det är himla jobbigt att sitta på stolarna vi har i skolan ca 5 timmar per dag då jag har/får väldigt ont i min rygg.. man jag kunde skulle jag gärna gå hem på mamma ledigt, men eftersom jag är 16 år och fortfarande i skolan kan jag ju tyvärr inte göra det.. :) 
Längan, ja den längan som kommer nu till slutet av grav är helt otroligt stor.. som jag bara vill att våran lilla prinsessa ska komma! Vill se hur hon ser ut.. vill lära känna våran dotter! 
Men nu är det inte långt kvar, hur mycket jag än vill att hon ska komma ut just idag så hoppas jag att hon stannar ett tag till och fettar på sig lite extra! ♥
 
 

Tonårsbossen

hej och förlåt för dålig upd.. Men har inte suttit något alls vid datorn faktiskt :) 
Idag har det varit en helt vanlig torsdag. Vaknade, åkte till skolan ( haha, åkte faktiskt moppe med Lucas och det måste verkligen se jätte konstigt ut med en gravid kvinna på moppe ) menmen sånt är livet, orkar inte ta bussen! 
 
Efter skolan drog jag mig hemåt, tog det lungt sen åkte jag och lucas till willys för att handla lite åt min fina mamma :) 
Ja om ca 40 minuter ska jag slå mig ner framför tv:en för att kika på tonårsbossen.. Det är ett nytt program som började förra veckan.. Det är barnen i familjen eller barnet kanske jag vet inte.. som ska ta hand om ekonomin en månad och förra veckan var det ju hur pinsamt som helst.. haha! 
 
Imorgon är det fredag igen och helg.. skönt, lite nervös inför imorgon då jag ska klippa mig! Det var hundra år sedan jag klippte mig och nu ska det faktiskt blir rätt kort så vi får se, kanske kommer hem och lägger mig å grinar som jag alltid gör efter jag klippt mig för att jag brukar känna mig så ful! Men jag hoppas på att det blir bra, Lisa som jag ska klippa mig hos ska vara jätte duktig :) 
 
 

12 myter om att föda barn

1. MYT: Förlossningen börjar med att vattnet går och det forsar ut ur kroppen.
SANNING: ”Förlossningen börjar oftast med värkar. Ibland – även om det händer sällan – går vattnet först när bebisen föds. När vattnet går sipprar det vanligtvis ut långsamt. Nytt vatten bildas hela tiden så att bebisen inte blir torrlagd.”

2. MYT: När förlossningen startat gäller det att skynda sig till sjukhuset.
SANNING: ”För majoriteten av alla gravida blir det inget rallyrace till förlossningen. De flesta är hemma i flera timmar med värkar innan de i laglig fart tar sig till sjukhus. Först när man under en längre tid haft regelbundna värkar – tre till fem enminutersvärkar på tio minuter – kan det vara dags att åka.”

3. MYT: Väl på förlossningen kollar de hur öppen man är och man får veta hur många timmar det är kvar tills  barnet kommer.
SANNING: ”You wish! Många är de som gjort kalkylen: Om man öppnar sig en centimeter i timmen och jag är öppen fyra centimeter nu… Då är det väl bara sex timmar kvar? Visst vore det bekvämt att veta hur länge man ska kämpa vidare, men kroppen kan bestämma sig för att ta en paus i värkarbetet när som helst.”

4. MYT: Under förlossningen har man så ont att man har svårt att kommunicera – ett förlossningsbrev är därför ett måste.
SANNING: ”Det är en vanlig missuppfattning att kvinnor inte är kommunicerbara under förlossningen. Men det är ju kvinnan vi kommunicerar med hela tiden. Man kan fortfarande prata och komma med önskemål. Även mellan kraftiga värkar är det pauser. Att föda utan förlossningsbrev går alltså alldeles utmärkt.”

5. MYT: Min mamma hade tre raketförlossningar så min förlossning kommer också att gå snabbt. 
SANNING: ”Det finns vissa genetiska förutsättningar för att du ska få en likadan förlossning som din mamma men många andra faktorer spelar in. Hon kanske var 20 när hon födde och du 36. Sedan måste man titta på pappan till barnet. Hur ser hans gener ut? Hur stort är barnet och hur ligger det?”

6. MYT: Att föda barn är en riktig mardröm.
SANNING: Vissa tycker det, de flesta tycker det inte. ”Jag träffar väldigt många kvinnor vars förlossningar jag varit med på som säger: Jag vill göra det igen”, berättar Carina Rylander som är förlossningsbarnmorska.

7. MYT: Om man vill ha epiduralbedövning gäller det att säga till i tid, annars kan det vara för sent.
SANNING: ”Vi ser ofta i förlossningsbreven och hör par säga: Säg till innan det är för sent med ryggbedövning. Men det är egentligen aldrig för sent. Däremot är man inte så hjälpt av en epiduralbedövning när det är dags att krysta.”

8. MYT: När man är öppen tio centimeter är barnet snart ute.
SANNING: ”När livmodermunnen vidgat sig tio centimeter kan det fortfarande finnas kanter kvar på livmodertappen som ska försvinna. Dessutom kan barnets huvud fortfarande stå en bit upp och det ska ju snurra sig ner. Oftast är det alltså en bit av resan kvar. Har man otur kan det vara långt kvar.”

9. MYT: Alla spricker när de föder barn och sedan blir man sig aldrig lik igen.
SANNING: ”Alla spricker inte även om det är vanligt med bristningar, framför allt vid första barnet. Hur man går sönder beror bland annat på hur barnmorskan håller emot, hur länge man har krystat, hur sköra vävnader man har och hur stort barnet är. Det är ovanligt med kvinnor som inte blir helt återställda efteråt.”

10. MYT: Ju fler stygn man syr, desto större skada skedd där nere. 
SANNING: ”Hur många stygn man syr är inte intressant eftersom man kan sy med olika tekniker och beroende på graden och typen av bristningar i underlivet.”

11. MYT: När du precis har fött måste du börja amma.
SANNING: ”Det är lika vanligt att kvinnor vill lägga barnet till bröstet och börja amma som att de inte vill det. När barnet mår bra är amning inte det viktigaste det första dygnet – om man tänker amma. För den som vill amma kan det dock underlätta om man kommer igång tidigt.”

12. MYT: Har du bestämt dig för att föda vaginalt behöver du inte tänka på kejsarsnitt.
SANNING: ”Det kan vara bra att tänka tanken att det faktiskt kan bli så att förlossningen slutar med kejsarsnitt, även om man har planerat att föda vaginalt. Man ska inte utgå från att alla barn föds vaginalt. Det kan räcka med den tanken. Och att det är resultatet som räknas, inte hur man föder.”

Taget från http://paulas.me/ 


Mage vecka 35

 
 

Kan inte det bara bli maj?

Hej! Sitter här och väntar på att det ska bli middag.. gud så hungrig jag är, sen efter maten får jag ta min efterlängtade glass som jag sucktat efter hela dagen! Det är verkligen ett craving för mig... Glass....  gud så gott det är, haha! ;) 
 
Efter skolan vart det en promenad till willys med mami och nu vill jag bara att det ska bli kväll så jag får lägga mig och sova, en riktigt trötter är jag faktiskt idag... en dag i skolan är väldigt jobbigt och den här veckan då bebben tycker om att trycka på mina revben, det blir inte bättre då det gör dubbelt så ont när jag sitter ner för då blir det mindre plats för henne där inne och sitta gör man ungifär hela skoldagen! Bara några veckor kvar nu så det är bara att stå ut det är så jag försöker tänka.. :)
 
En bild som får mig att längta efter sommar! 
 

Söndag

Gårdagen spänderades med min familj och min moster med familj.. Vi skulle ha gått och grillat vid någon grillplats men vädret ville inte som vi så det fick bli att grilla utanför huset och äta inne :)
 
Sen mot kvällen kollade jag och lucas på film.. Den hette the haunting in connecticut 2, den var faktiskt riktigt bra.. det var en skräckfilm men jag tyckte nog att den var mer bra än vad den var läskig ;) 
 
Idag ska jag bara ta det lugnt.. kanske gå ut på en liten promenix om solen håller sig framme sen mot eftermiddagen ska jag jobba.. så lite energi behöver jag till kvällen då det faktiskt tar på krafterna att vara gravid och jobba med många barn! 
Då man måste börja sig ner typ 100 gånger för att plocka upp leksaker eller sitta på små stolar som dödar ryggen för att nån liten vill spela spel.. haha brukar faktiskt vara helt slut när jag kommer hem. Längtar till lillan kommer och den här stora magen försvinner så jag får mer ork i kroppen :)
 
Kram jlob 
 
 
 
 

Hej mitt vinterland

Brukar det se ut så här i april? inte vad jag kommer ihåg.. 
Som tur är ser det ju ut som att det ska dra sig åt det varma hållet nu i alla fall.. Några plus i solen var det när jag vaknade så hoppas att det inte kommer nå mer snö under dagen och att den som kommit smälter! 
 

Godmorgon fredag!

Vaknade för en stund sedan och ska snart ta och göra mig lite frukost.. Väcka lucas ska jag också göra, vi ska in till stan på möte till kvart över 10 så idag blir det ingen sovmorgon :) 
Gårdagen var väll helt okej, Vi åt lunch på dalasalen hela gänget och sen åkte faktiskt jag och lucas hem och tvättade.. haha, Gjorde inget speciellt alls på min fördelsedag men det gör inget.. vi ska fira mig idag istället när alla min syskon kommer, vi ska baka lite paj och äta tacos ikväll! 
Just det jag fick en klippning av lucas mamma i födelsedagsr present så nu ska allt slitet hår på mitt huvud av, får se hur kort det blir, Har en bild i mitt huvud hur jag vill att håret ska se ut men vi får väll se.. mitt hår lever sitt eget liv för det mesta så det blir aldrig som jag vill! 
 
Tårtan från igår, mums vad god den var.. blir nog en liten bit till frukost också!
 
 
Skriver senare när jag kommit hem, kram jlob

Vecka 35

Bebis: 
 
 Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

längd: mellan 44-47 cm 

Mamma:

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo.Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen

Pappa:

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen.

Egna tankar: 

 Idag är det 41 dagar kvar till beräknad ankomst, det var nyss 100 dagar så dom här 60 dagarna som gått sedan 100, dom har gått riktigt snabbt så jag hoppas att dom sista veckorna/dagarna går lika snabbt.. Nu är det sista månaden innan vi blir föräldrar, tänk att nästa månad så har våran lilla ängel kommit till världen.. helt otroligt att vi snart har gått igenom en hel graviditet. Känns som att det bara var förra månaden jag plussade.. haha! 

Jag börjar verkligen tröttna på att vara gravid nu, vill kunna röra mig igen.. längtar så till jag får börja träna, jag är verkligen peppad och det känns skit roligt då jag aldrig har vart det förut.. men nu efter graviditeten ska jag ta tag i mig själv och starta om mitt liv på nytt.. inge skräpmat eller godis! Dock blir det väll inte förens någon månad efter förlossningen.. :) 

Magmått: 33 cm 

vikt: 11 kilo 

 

 


Grattis till mig!

Godmorgon alla fina! 

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Jennies födelsedag ♥ kl är kring 8 tiden och jag är vaken men tyvärr inte pigg.. vaknade av att syster, mamma och Lucas sjöng för mig och så fick jag lite paket, sen är jag så att om jag vaknar kan jag inte somna om..  :) 
idag har jag sån otur att jag har svin ont i mitt öga så dagen böjar inte av att njuta.. kommer tårar hela tiden! jätte jobbigt, verkligen! Så sminket jag fick får jag väll inte använda idag.. 
 
Från min älskade pojkvän ♥
 
Tack bellabus! ♥
Tack mami för den efterlängtade parfymen som varit slut allt för länge! 
 
Sen fick jag lite till.. En mysig morgonrock + nattlinne och lite smink :)
 
Kram jlob 

3 april

 
          
 
Hej alla! 
Vad har ni haft för er denna fina onsdag? Själv drog jag och lucas ner till stan för att vara med Bellis i förmiddags.. men det var så himla tråkigt på stan så vi gick och satt oss på godbiten, åt lite glass och väntade på att klockan skulle bli fyra så jag och bella kunde dra till jobbet :) 
Ja så från ca fyra har jag jobbat, jobbade till 20.05 så det vart ett långt pass idag, skönt faktiskt då det inte hänt så mycket under lovet.. skulle kunna jobba imorgon också faktiskt, men det kan jag inte för vet ni vad.. imorgon är det min födelsedag, min 16åriga födelsedag.. egentligen är det ingen stor grej, men det är ju faktiskt min sista födelsedag som en "vanlig tonåring", nästa år blir jag 17 år och är mamma!
Morgondagens planer: Äta lunch med Min familj, Lucas familj och moster Maja + gull kusinerna ♥
Sen på eftermiddagen ska vi äta lite tårta hemma hos oss, fast då blir det bara jag, lucas, mami och kanske bella?.. för att mina syskon är hemma hos deras pappa :) Sen hoppas jag på att få hitta på något roligt.. dock vet jag inte vad än! 
 
Kram jlob
 
 
 
 

Grattis på din dag ♥

Idag vill jag säga grattis till min barndomsvän Eline som fyller 16 år, idag är det din dag kompis! 

 
 
 

The apparition

Godmorgon, sov faktiskt till kvart över nio idag.. sov morgon, riktigt skönt! Jag vaknar allt före åtta på morgonen.. :) 
Igår kväll låg jag och lucas och kollade på serier, han kollade på How i meet your mother och jag kollade på trueblood sen efter det la vi oss och kollade på skräckfilm tillsammans, vi såg The apparition.. den var väll sådär, tycker inte om skräckfilmer speciellt mycket.. man ligger ju bara och är rädd haha! 
 
Vaknade inatt av att lucas sa att bönan hade sparkat jätte mycket när han hade handen på min mage medans jag sov, tänk att det bara är en liten smal vägg mellan oss.. det är inte långt kvar nu innan vi träffas vårat hjärta ♥
 
Kram jlob 
 


Mage vecka 34


sf 33 cm

Hej precis kommit hem från ett besök hos barnmorskan.. Måttet såg jätte bra ut.. det låg på 33 cm den här gången, det måste ha vart för att jag var hos en annan barnmorska förra gången och att hon känt och mätt lite annorlunda än min barnmorska, så inget TUL för våran del! För dig som undrade vad det var.. Det är tillväxtultraljud då man kollar så att bebisen inte är för liten eller för stor :) 
Var in en sväng på clasolsson efter vi hade varit och ätit lunch och köpte penslar, är så sugen på att fixa och dona.. haha! Ska vara snäll och måla en hylla vit åt min syster, nu är den brun och ful!
 
kram jlob

 

Godmorgon

Vaknade för en stund sedan och sitter nu vid datorn och lyssnar på musik.. locked out of heaven med bruno mars, älskar den, så bra :) 
Dagens planer.. Först äta lunch med älsklingen på dalasalen sen vid halv tre ska vi till barnmorskan och kolla sfmåttet (magmåttet) för se om det växt något sen sist, det hoppas jag verkligen annars har det inte växt något sedan vecka 29 och då blir det TUL. 
 
Kram jlob 
 
 

Du är så fin mitt hjärta ♥

 
 

 

Annandag påsk

Hej allihop.. har ni haft en bra dag? 
Det har verkligen jag haft, den började med fikamys med min fina familj vid slussens bryggor.. det var strålande sol och så åt vi lite kakor och bulle så det var riktigt mysigt :)
Sen när vi kom hem började vi plocka som bara den. Lucas och maddis vårstädade våra balkonger så nu är dom jätte fina jag och mamma har boat i köket så fullt upp har vi haft hela dagen lång, men nu är klockan äntligen kväll och jag ska snart hoppa in i en dusch sen mysa i soffan med min älskade lucas :)
 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus