Mums mums mums mums

 
 
 

Kall lördag

Hej lördag! 
 
Idag är det dåligt väder här i lilla falun så vi har inte haft för oss så mycket idag.. vart till mina kusiner en stund men meja vart arg och trött så vi åkte hem! Min mamma är barnvakt åt dom under helgen så jag och lucas är ensamma hemma, riktigt skönt faktiskt! Är trött på att bo hemma, vill flytta till egen lägenhet med lucas.. längtar verkligen till han och jag får starta vårt liv tillsammans på riktigt! 
Ikväll ska vi köpa hem pizza och sen ska jag vara med Eline och Molly, Lucas får lite Meja och pappa tid, haha + lillebror emil! Vi får se vad vi hittar på, om inget händer så blir jag nog hemma med mina älsklingar ändå!
 
Kram jlom
 
 
 
 
 

F/S

F: Hur reagerar okända personer om du tex är nere på stan med Meja? Får du mycket blickar?
 
S: Folk bryr sig väll inte speciellt mycket, 16 år och ha barn är inte så konstigt längre, inte lika konstigt som som det var förut.. Nu mera försöker folk bara titta ner i vagen och se Meja! Jag är stolt över att vara mamma till min dotter som är så otroligt vacker så om jag nu skulle få "blickar" skulle jag inte bry mig! Folk kollade mer när jag var gravid med Meja! 
kram 
 
F: Vart någonstans i Sverige bor ni?
 
S: Vi bor i staden Falun som ligger i Dalarna. 
 
 

BVC

Igår var vi till BVC för vägning,mätning och 3 månaders sprutan, Första sprutan gjorde inte så ont och bvcsköterskan sa att det brukar inte gå så där bra. Sen när andra sprutan skulle tas gick det inte lika bra, den gjode riktigt ont och våran lillatjej skrek som bara den :( pluttan! 
Hon vägde 5750 g och var 63.5 lång! Hon bara växer och växer... tur det dock då det är normalt ;) 
Nu ska vi dit om en månad igen, undra hur mycket hon är växt då..
 
det gjorde ont mamma
tyck synd om mig?

Tisdag

Hej på er! 
 
Idag är det tisdag, jag och Meja hade planera att åka till öppnaförskolan idag fast sen när vi vaknade och jag skulle kolla när det öppnade så hade det redan öppnat och är öppet när Meja brukar sova middag så vi får ta oss dit på torsdag istället, imorgon ska vi på mammaträff inne i stan.. Det blir våran tredje träff! Jag blir så uttåkad av att bara sitta hemma så jag måste sysselsätta mig hela tiden känns det som! Idag ska jag och Meja vara hemma och städa.. sen när hon sover middag hade jag tänkt och börja följa programmet ur boken Mamma fitness.. så det blir lite hemma träning med rygg och mage! Senare ikväll ska vi ut på promenad med Eline och Cornelia sen soffmys framför idol :) 
 
Hoppas ni får en bra dag! 
kram jlom
 
 
 

Lördag

Vid kl 12.30 tog jag och mejis bussen hem till molly, vi drack lite kaffe och pratade skit snack.. var inte där så länge tog bussen hem vid 14.15!  
Jag och Meja är ensamma hemma så vi har legat och myst i sängen, hennes pappa är och tittar på fotboll i borlänge och kommer hem senare ikväll! Nu ser hon rätt trött ut så hon somnar nog snart. Jag ska sätta på lite serier och ta det lugnt tills Mejas farmor jenny kommer och hämta henne, hon ska vara barnvakt ikväll då jag ska vara med min vän Eline.. vi får se vad vi hittar på vi ska iallafall laga lite middag tillsammans :) 
 
Hoppas ni får en bra lördag alla. 
kram jlom
 
 


morgonpromenad

Godmorgon
 

Min morgon startade vid 7 imorse av att Meja vaknade sen gjorde jag mig iordning och vid 8.45 gick jag på en långpromenad med Eline! Det var väldigt skönt ute, inte för varmt och inte för kallt :) 
 
 
 

godnatt

Nu är klockan halv 11 och jag ska snart gå och lägga mig, måste först byta lakan i sängen då meja bajsade i våran säng imorse! haha, tänk att det alltid blir så när man inte lägger en handuk under när man byter.. Jag var ju så dum så jag valde att ta bort skötbordet för att vi hade så trångt i rummet!
 
 Just nu sitter jag och känner lite på Lucas nya dator han fått via skolan. Dom har fått en HP probook den är verkligen jätte bra. Bra blogg dator ;) haha 
 
Sov så gott alla! 
godnatt jlom 
 

stan

Hej på er! 
 

Kom nydligen hem från stan, har vart ner och fikat med Eline och vart en stund uppe på västra och hälsat på roger och sussi :) 
 
 
 
 
 

3 månader

Igår blev våran prinsessa 3 månader. Fy vad tiden går fort önskar den ville stanna en stund. 
 
Det är så roligt att se henne utvecklas, hur hon försöker att prata med oss fast det låter bara aaaaaa oooohhh eeeee.. haha! I förregår så tänkte jag att vi skulle testa att sätta henne lite försiktigt själv på golvet och självklart så klara hon det, våran stora tjej! Hon klarar inte att sitta helt rakt och inte speciellt länge men det är en början! Hon hatar att ligga i vagnen och i babysittern för hon vill bara sitta upp så hon spänner hela magen och drar upp huvudet och håller det så en stund tills hon inte orkar mer, snart så ska ni se att vi har en liten som sitter helt själv! Helt oroligt vad dom små kan lära snabbt. Dock så har Meja varit rätt stabil från början. 
 
Hon har börjat vara jätte grinig när hon blir trött så hon skriker, skriker och skriker tills hon nästan blir helt blå men det håller bara en liten stund sen somnar hon! 
Nätterna har förändras en hel dom också.. Vi lägger henne mellan 8-9 på kvällen sen brukar hon vakna för lite matning ca halv 3 sen brukar hon vakna några gånger, ligga och gnälla sen när man stoppar i nappen så somnar hon som en stock igen! Men det är väldigt olika vissa nätter vaknar hon inte alls och sover till morgonen :)
 

Torsdag

Hej på er alla fina! 

Meja sover middag och jag passar på att sitta vid datorn en stund innan det är dags för lite lunch! 
Roligt att börja skolan? ni som börjat gymnasiet.. hur känns det? 
Jag är så sugen på att börja skolan, fast min tur är nästa år! längtar så HÄÄÄÄÄÄÄR mycket :) 

Kollar runt lite på internet och har bestämt mig för att anmäla mig och meja till lite babysim, det ska tydligen vara jätte bra för barnet! Meja tycker ju om att vara i vattet så tycker det ska bli roligt, dock vet jag inte när det börjar! Men ska anmäla i alla fall. 
 
Idag blir jag och Meja bara hemma, orkar inte ta mig ut idag.. Vi ska nog ligga och kikar serier! haha. Sen ikväll blir det en springtur med Lucas! 
 
ha en bra dag
kram jlom
 
morgonmys
 
 
 
 

F/S

 
Är du hel svensk och är Lucas det med? 
Min gammelmorfar är italenare, jag är alltså en 4dels italenare men det kanske räknas som helsvensk?  ;) 
Lucas farmor är helfinsk så han är en kvarts del finne.

Saknar du din "frihet" du hade innan Meja kom?
Vet inte riktigt vad jag ska svara på den här frågan! Visst saknar jag vissa delar av det men jag och lucas gjorde ett val när vi behöll meja! Vi har liksom ett helt annat liv än vad vi hade för ett år sedan :)
Massa bilder från 2012! 
 
Är du inte orolig för framtiden? (Hur ni ska försörja er senare) 
Visst jag är det, pengar växer inte på träd! Dom pengar vi har nu är ingenting, om jag hade fått dom pengar vi får in nu varje månad för 1 år sen skulle jag tycka att det var mycket men det är de inte när man har barn óch ska betala det mesta själv! Vi kommer bli nästan 4000kr fattigare nästa år när meja fyller 1 år då vi inte får in någon föräldrapenning. Så innan dess hoppas jag Lucas får något extra jobb! Jag har ju mitt jobb men det är inte mer än någon tusenlapp i månaden! Vi får väll se hur det ligger till i framtiden, fråga mig om ett år igen kanske jag kan svara mer riktigt på den frågan vi vet inte ens hur mycket meja kostar i månaden på ett ungifär då vi inte har köpt något åt henne! Vi har haft så mycket saker från babyshowern så vi har inte behövt köpa något förens nu. 

Vad hade du tänkt bli innan Meja kom och vad vill du bli nu? 
Jag visste inte vad jag ville bli innan meja kom och det vet jag inte nu heller.

Visste du direkt att du skulle behålla barnet eller tänkte du på abort/adoption?
Jag visste direkt att jag skulle behålla, som jag har skrivit förut.. Om jag inte hade vart med Lucas skulle jag inte behållt. 
 

Jag är söt

 
 
 

Måndag

Godmorgon folket! 
 

Nu är vi hemma från sälen och oj vad skönt vi har haft det, det är så otroligt fint där uppe och meja verkade gilla det väldigt mycket! Igår innan vi åkte hem badade vi på experium och Meja tyckte det var jätte roligt, dock blev det bara en kort stund då hon började bli lite kall och tuttig. Efter badet så blev hon jätte utmattad och sov hela bilresan hem! 
 
Idag är det sista sommarlovsdagen för min Lucas och alla andra med tror jag så imorgon börjar min mammaledighet på riktigt och den ska vi starta med att åka till borlänge för en liten mammaträff på kupolen, just det förra mammaträffen var jätte trevligt och det var så roligt att träffa folk som har ungifär lika "liv" som en själv. Mammorna var jätte trevliga och jag ser fram emot att träffa alla igen.
  Idag ska vi ner till stan och ta en fika med gudmor Eline sen ikväll ska vi ta en powerwalk.. härligt! 
 
Ha en bra dag
kram jlom
 
 
        
 
 
 
 

Hemma hos lucas

 
 

GODNATT

Godkväll alla fina! 
 
Idag har vi haft fullt upp.. vart ner på stan och fikat med Mejas farmor sedan hem och tvättat inför imorgon då vi åker till sälen, försökt städa lite men kom inte långt sedan vart och jobbat! Jobbet gick bra lite mycket ungar samtidigt bara :) Nu är jag helt slut och ska snart sova men först titta på lite serier med min älskling, meja sover sen en timme tillbaka och kommer förhoppningsvis sova mer inatt än vad hon gjorde igår natt.. 
 
Som sagt imorgon åker vi till sälen med Lucas familj tills på söndag, lucas ska cykla cykelvasan på lördag tror jag det är.. dock inte hela bara 4.5 mil! Men innan vi åker dit ska jag på en liten mammaträff vid 10.00, tycker det ska bli riktigt roligt att träffa lite nytt folk som också har barn.. lite nervös är jag dock då alla är så mycket äldre än mig, får se vad dom säger! :) 
 
Godnatt och sovgott kära läsare! 
kram jlom
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamma ♥ Meja

        
              
                 
 

Fredag

Hej och förlåt för världens sämsta upd!
 
Jag har firat min mamma som fyllde 40 för 3 dagar sedan, jobbat och så har vi vart hos Mejas farmor i 2 dagar :) 
Men nu är jag hemma och ska slänga in några inlägg åt er fina bloggläsare :) 
 
Idag är det fredag, jag och min Lucas är ensamma hemma utan hela min stora familj så vi ska laga lite mat och sen ha film mys ikväll när mejis har somnat. 
 
3 från idag 
 
 

Starka tjejen

 
>
 

F/S

F: Vad använde ni för storlek på mejas kläder i början?

Vi använde stl 50 på mejas kläder i början, dock var dom förstora men fick duga.. hon växa i dom efter kanske 1 månad? Hon kan fortfarande ha stl 50 på bodys men inte på byxor för hon har så långa ben, haha :) 
 
S: Hur kom du på namnet meja? :)
 
Lucas grannar ute i olsbacka har en dotter som heter Meja och jag har tyckt det var fint sen jag träffa henne första gången så när vi fick reda på att vi väntade en dotter så ville jag att hon skulle heta Meja :)
 
 

lördag

Hej på er! 
 
Planerna för gårdagen ändrades helt direkt efter jag lagt upp inlägget.. Jag och Meja tog bussen till källviken och umgicks lite med isbergs familjen, alltid lika roligt :) 
Idag skulle jag vilja ligga vid sjön hela dagen men det är så himla varmt ute och meja blir som ett glödande klot och svettas jätte mycket när det är sån här värme, stackars barn.. hon har fått det från mig! Jag kan vara ute i 5 minuter sen är jag lika svettig som en normal människa efter ett maraton ;) 
Så idag blir det nog att ligga inne tills det blir lite svalare ute! Lite sugen på att träna senare mot kvällen eller kanske gå på en lång promenix med min älskling? vem vet! Vi får se vad denna dag har att erbjuda :) 
 
Kram jlom 
 
 
 

Strålande sol

Hej härliga fredag!
 

Idag strålar solen och det känns som att det kommer bli en bra dag, lunch med mamma och moster + kusinerna vid halv ett sen ska vi hem och då hoppas jag lucas vaknat till och vill gå ner å bada med mig! 
 
Gårdagen var rolig, Meja skrattade för första gången.. lucas stod ovanför henne vid sängkanten och fjantade sig och det tyckte hon var så roligt att hon skrattade.. åh vad glad jag blev! Fick höra min dotter skratta för första gången, mitt hjärta smälter! Igår blev det så att jag också åkte upp till rättvik.. med bella :) Vi var där till ungifär halv 1 sen drog vi oss hemmåt! Gud vad det inte är roligt att gå runt och träffa på massa fulla människor när man inte festar själv, då är dom bara jobbiga och pinsamma! haha 
 
Nu ska jag göra mig ordning inför denna fina dag, ha det bra och drick mycket vatten! 
Kram jlom
 

Instagram bilder från igår
 
Jag och meja var och tvättade tidigt på morgonen
 
Direkt efter Meja skratta för första gången
 
Jag innan vi åkte till rättvik 
 
 
 
 

Jag är söt idag!

Meja ville också säga godmorgon! 
Det går verkligen inte att fånga henne på bild när hon är glad, haha :) 
 
 
 

Torsdag

Godmorgon torsdag!
Igår somnade Mejis vid 23.00 och vaknade vid 08.00 idag! skönt att få sova ostört :) 
dagens planer är för tillfället - Tvättstugan och sen dra ner på stan för att hitta någon tröja till mig själv då jag inte har något alls att ta på mig typ..  Sen ikväll får jag lite ensam tid, mejis ska vara hemma med mormor och Lucas ska till rättvik med sina vänner och titta på crusing! Ska bli både roligt och lite läskigt då jag inte vart utan lucas på nästan ett helt år, haha! Ja vi har vart med varandra konstant sen vi blev tillsammans på ett ungifär!
Igår dag/kväll låg jag och läste hur mycket som helst och det har inte hänt på 100 år, är helt fast i boken fifty shades of grey, gud vad bra den är.. haha ja ni som har läst den förstår, ni som inte har rekomenderar jag den starkt till.. dock så skulle jag nog säga att det är en bok för tjejer och er killar som är intresserade! 
 
Kram jlom 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus