Svar på tal

F: Har du tänkt vad som händer efter förlossningen med din kropp? Alltså vad som kommer hända med den! Är det något du tycker inte ska bli kul? Kram
 
 
S: Jag har inte tänkt alls på det, känner så här.. den blir som den blir, jag får ju något så mycket bättre än en snygg kropp efter förlossningen. 
Alla tjejer vill ju ha den perfekta kroppen det vill ju så klart jag med.. men just nu ser jag mest min kropp som vacker.. idag när vi var och badade med klassen kände jag mig på något sätt stolt att jag ser ut som jag gör just nu!  ( visst jag känner mig tjock oftast, men det är ju min lilla bebe som ligger där inne). 
Jag vet ju inte, min kropp kanske inte blir så farlig efter min förlossning? det är ju olika för alla! :) 
 
 
 
 
 

Madelene

Hej! Idag har jag hunnit gjort simprov på lugnet, var i skolan till halv 3, gått hem, jobbat från kvart över 4.. sen
firat min lillasyster maddis som fyller 11 år idag.. Stort grattis till dig finkorven ♥
Hon fick två tröjor utav mig och ett par jeans som hon tyckte om riktigt mycket! :) 
Snart ska jag hoppa in i en dusch sen ska jag mysa med lucas så sov gott alla...
 
kram
 
 
 

 
 


8 månader ♥

Jag och min älskade lucas har vart tillsammans i 8 månader idag! gud så tiden har gått fort.. 
Vill bara skriva hur mycket jag älskar dig och hur glad jag är över att jag har just dig, hur du stöttar mig och får mig att må bra gör dig guldvärd, du är inte bara bilvande pappa till vårat barn du är också killen jag vill leva mitt liv med! 
Jag älskar dig finis! ♥
 
 
 


 
 
 
 
 

v 18

Då har vi gått in i vecka 18 och det är 11 dagar kvar tills vi ska få se våran lilla bebis på ultraljudet! Jag längtar efter det lika mycket som jag är nervös för det! ;) 
Min tankar: Jag mår väll sådär fast för det mesta bra.. har fått sån huvudvärk från och till och det är inte nå roligt. känner mig som värsta tjockisen och har inga kläder som jag vill ha.. fast må säga att det är himla kul att bli större!  jag har redan börjat få bröstmjölk ( om det nu kallas det  ) så här tidigt.. jag tycker faktiskt att det är mysigt på något sätt, ännu ett tecken på att det faktiskt är på riktigt! :) 
Jag vet fortfarande inte om det är bebisen jag känner eller om min mage bara kurrar.. det finns inte riktigt någon hunger känsla eller så.. den bara gör ett litet lätt kurr! 
 
Barnet:

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram och har börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och man kan ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Mamma:

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för


 
 
 

 
 
 

Back on track

Hejsan! det var några dagar sen jag skrev.. men nu är jag igång igen! vart trött och känt mig ledsen så har inte haft humöret på topp, men nu är allt som det ska och jennie ska blogga igen :) 
 
Ja igår efter skolan åkte jag,pontus, eline och älsklingen till kupolen och handlade lite smått och gott! 
det här följde med mig hem plus paket till min sis som fyller år imorgon! ♥
kram 
 
 
 
 

Skillnad?

 

Tiden har gått fort, vissa bilder är från 7an och vissa från 8an och 9an! är jag lik mig? jag ser inte så stor skillnad faktiskt förutom att jag kanske inte är en liten fjortis längre :) Men visst hade jag fint hårt förut? saknar det faktiskt i alla fall det var slitet och så :)

PLUGGA

Godmorgon kära vänner, idag blev jag hemma.. dumt av mig men jag hade inte nå ork i kroppen tyvärr, ont i huvudet och i ryggen! 
Så nu sitter jag här vid datorn och tänkte blogga lite för en gångsskull ;) sen blir det plugga, plugga och plugga! Inte långt kvar nu innan betygen sätts! 
 
 

Break of down!

Igår var jag, mammi och min syster på bio och såg break of dawn part 2! Den var inte riktigt lika bra som jag förväntade mig, men den var i alla fall så bra att den fick mig att gråta. haha. 
 


Godnatt

Hejsan alla :) förlåt för en riktigt dålig upd!
Kom precis ut ur en varm skönt dusch efter ett lite smått jobbigt apbetspass på fyra timmar! 
Ska bli rikitgt skönt att lägga sig i sängen och sova må jag säga.. ;) 
 
 
 

Böna


Brösten läcker

Idag slutade vi tidigare och gick hem och vilade innan vi började tvätta vår smutsiga tvätt i tvättstugan. Vi höll pågå att glömma av att hämta sista tvätten och fick lov att springa ner som galningar... Som tur var så hade inte nästa tvättperson kommit än! nackdelen med att vara gravid i vecka 17 är att brösten läcker, jag har halsbränna, hatar andedräkter, och har ont i bäckenet! Men det härliga är att jag undrar vem som bor i min mage, är det en hon, en han? en härlig tid med fantasier och drömmar om min lilla böna!! Nu ska min storasyster bjuda oss yougurtkaka med vaniljsås, mumsfilibabba!! 
 
 
 
 

Godmorgon

Godmorgon! Håller för tillfället på med frukost till mig och lucas.. sen ska vi ta en promenad till skolan vid 9 då jag glömde mitt busskort i skåpet i fredags.. 
Vi går rätt länge i skolan på måndagar "tycker jag".. vi slutar 10 i 4, vi har bild och det är ju väldigt roligt sen har vi so som sista lektion så det är inte så tråkiga lektioner i alla fall.. :)
 
kram
Världens finaste och snällaste lillkusin! 
 
 

Svar på tal

F:Vad fick dig att gå och kolla om du var gravid? Och om ni planerar att skaffa fler barn, kommer ni göra det strax inpå eller kommer ni vänta tills ni blir vuxna då? Tänkte på åldersskillnaden på barnen iså fall!

Hoppas allt går bra för er! Kram
 
S: Min mens var 21 dagar försenad och Lucas sa hela tiden att han trodde att jag var gravid så jag gick till umo och testade mig då jag var i v 7+4. 
Både jag och Lucas vill ha 2 barn men det är inget vi planerar just nu, Vi får se vad som händer i framtiden.
vi kommer helt klart vänta tills vi blir vuxna innan vi i så fall skaffar fler barn, det är faktiskt inget jag tänker  på nu.. Försöker ta livet som det kommer nu och planera inför våran bebis som är på väg :) kram 
 
 

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter

Godkväll, söndag idag... måndag imorgon! Ny dag, ny vecka och nya möjligheter eller vad säger ni? :) 
Idag har det vart en riktig hemma sittar jag. Jag och lucis har städat lite och sedan har vi pluggat som bara den skrivit en uppsats om sex och samlevnad på nästan 1500 ord, faktiskt riktigt bra för att vara mig! Stolt över mig själv.. jag får en liten guld stjärna ;) 
 
Ja får frågor hela tiden nu känns det som, så kommer slänga in några inlägg när jag svarar på frågor lite då och då.
Om det låter bra :) Min pojkvän väntar på mig i soffan, han vill att jag ska kolla på beck med honom.. så får väll dra min lilla rumpis till vardagsrummet och så säger jag godnatt till alla er bloggläsare :)
Godnatt sov gott! kram 
 

Bild från v 17 
  som ni ser går det lite trögt fram.. 
 

Svar på tal

SVAR PÅ TAL

F: Vadå bor ni tillsammans? :) Har ni gjort det länge i så fall?
 
S:  Ja jag och lucas bor tillsammans hemma hos min mamma, vi är hemma hos honom nångång ibland :) 
Sen i maj tror jag, vi vart tillsammans i mars sen i april har vi nästan inte vart utan varandra alls! 
Kram 
 
 
F: Hur kommer du göra med skolan när bebisen har kommit och innan? :) 
 
S: Ja kommer sluta nian nån månad tidigare än vad dom i min klass kommer att göra, ja kommer förmodligen sluta i slutet på april om jag orkar gå så länge :) 
Sen när bebisen har kommit är det ju ungifär en månad kvar till sommarlov och det tycker jag är jätte skönt för då har jag och lucas en hel sommar på oss att komma in i allt och få vårat liv att fungera så att vi alla tre mår bra och inte behöva tänka på skola dom första månaderna! 
Efter sommarlovet kommer jag nog börja gymnasiet fast jag kommer nog plugga hemma.. ska på möte med falu fri i januari eller februari och så ska vi kolla hur vi kan göra! :) kram 
 
 
F: Vad var det som fick er att bestämma att ni skulle behålla barnet? Känner du dig redo att bli mamma?
 
S: Jag hade bestämt mig för att om jag var gravid skulle jag göra abort, men när det visade sig att jag var gravid som jag verkligen inte trodde jag var så ändrade jag mig.. jag ville behålla barnet, det kändes då rätt och jag visste redan innan att lucas ville behålla det om jag var gravid! Så vi pratade och kom fram till att vi kommer klara det tillsammans!
Jag har inte riktgt fattat än att jag ska bli mamma, det är fortfarade lite svårt att förstå.. men redo det är jag och jag kommer välkomna vårat lille pyre med så mycket kärlek den bara kan få! kram 
 
 

v 17

Hejhej.. ja igår gick vi in i vecka 17 och det känns som att tiden bara rusar iväg! 
Jag mår faktiskt bra för tillfället (det är lite till och från) Järntabletterna funkar mycket bättre nu och det är jag himla glad över. 
Jag vet inte riktigt, men tror jag har känt fosterrörelser nästan 3 gånger, vet inte riktigt hur det känns än.. första gången för några dagar sen och jag är helt säkert på att det var pyret.. Känner jag på magen känner jag en puls som går hela tiden, ungefär som när man känner pulsen på halsen med handen, det där var något helt annat i magen den här gången, hihi.. Magen är lite seg, händer inte så mycket just nu.. lite tråkigt! men det kommer väl snart hoppas jag! :) 
 
Mammi
 
 För många är det här en period när graviditeten känns roligaretrots en del kroppsliga besvär. Din livmoder växer – det kan du känna av som en lätt molvärk i underlivet. Ett annat typiskt graviditetssymtom är att du känner dig hungrigare än normalt eftersom fostret nu samlar på sig fett. De flesta gravida har ökat med två till fem kilo i vikt vid den här tidpunkten.
 
Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget. ( jag är fortfarande kissnödig hela tiden)..
 
Böna 
 

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre.

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det bruna fettet hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas av körtlar i huden. Fosterfettet ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden, så att den inte blöts upp av fostervattnet.

 

 
 
 
 

Torsdag

God dag alla fina! hoppas ni har haft en bra dag? För det har jag, har sånna otroligt snälla och roliga vänner så dom har faktiskt gjort hela min dag bra idag! :) Kom nydligen hem från skolan och ska snart packa ihop lite saker då jag och lucas ska sova hos honom inatt.. :) 
 
så här söt var ju då jag idag!
kram på er.. skriver senare. 
 
 

Mitt och lucas rum ♥

 
 
 
 

Jobba,skola,blogga

Hejhej! Ni undrar säkert varför jag inte bloggar? Jo det är så att jag inte har någon ork alls i kroppen och känner att jag har kommit efter i mitt eget liv nu mera.. så försöker komma i fatt så gott det går ;) 
 
Ja men tänkte i alla fall slänga in två inlägg under den fina kvälls kvisten. 
Idag har jag och klassen vart uppe på tingsrätten i falun, det var riktigt spännande faktiskt vi fick titta på två fall.. det första handlade om en man som hade köpt ut åt ungdommar under peace and love veckan och det andra fallet handlade om misshandel mm, det jag då inte tyckte var misshandel.. 
Efter skolan drog jag hem en liten stund och var med lucas sen åkte jag till jobbet vid 4 och sen slutade jag vid 8.. då jag tog en powerwalk hem! haha nu bryter jag tränden (alla skriver alltid "åh vad skönt det var med en powerwalk hem från gymmet idag mm" ) Det var inte skönt alls, hade osköna skor och så var jag varm ;) 
 
Nu ska jag hoppa in i en dusch, kram. 
 
här är en riktigt gammal bild på mig.. :) 

Choklad monster!

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 


 
 
Så här ser syster yster ut efter ett chokladskake bak, haha! Vi gjorde efterrätt till middagen då det blev chokladkaka med vaniljvisp "mums" och middag lagade jag och älsklingen det blev på menyn pastagratäng med kyckling, currysås och ost.. super gott faktiskt! 
 
Nu ska jag mysa i soffan med min mammi och lucas sen lägga mig och sova brevid min älskling i en fin nybäddad säng (lucas har bäddat och det händer inte ofta så måste ge honom lite beröm) hehe.. 
 
Så jag säger nu godnatt alla, sov gott! kram 
 
 
 
 
 
 

Nov. 12, 2012


Design/header

Jag tänkte att ni skulle få lägga ett litet förslag på vad ni tycker jag ska ha för färger på bloggen? Vad ni tycker det ska vara med i headern? Tycker ni jag ska ha någon rolig kategori? Ska den vara som den är nu? " som jag dock tycker är lite tråkigt" snälla ge mig tips.. det är ni som läser och det är ni som ska tycka min blogg är rolig att läsa.. jag bara skriver det jag känner och kommer på att skriva om! Har ändå nästan 200 läsare per dag! Så vad vill ni ha? ;)
Kramisssss
 
 

Godmorgon solstrålar

 Godmorgon.. Ja som sagt igår mådde jag inte så bra.. Tror det är mina järntabletter som gjorde det! Ska i alla fall höra av mig till min bm för att kolla om det finns något annat jag kan ta som inte får mig att må så där! 
Min kropp är helt slut idag, har ingen energi.. ska nog göra mig en riktigt stor frukost eftersom det ända jag fick ner igår var en macka och en morot plus nån enstaka sked kräm... Sen ska jag gosa ner mig i soffan och vänta på att lucas ska komma hem så jag får pussa på honom lite! :) 
 
Någon annan som tog/tar järntabletter som är gravida och mår fruktansvärt illa?! Jag brukar ta dom innan jag ska sova och må jätte bra dagen efter men igår när jag tog dom mådde jag illa från morgon till kväll! 
 
KRAM 
 
 
 

Mår äckligt illa

Förlåt för dålig upd men jag har legat i soffan hela dagen och mått så jävla illa ända sedan kl 7 imorse!! Så skriver imorgo  kram 
 

mage

 
Bristningarna kommer.. och det gillar jag inte! Nu börjar alla komma fram och säga att jag blivit en tjockis, "hihi" det är roligt att höra i alla fall jag måste blivit storleks bild.. ser inte själv att det händer något med magen! 
Känner mig bara allmänt fet och så kan jag inte ha mina kläder! Men jag vet att jag inte var så här stor för några veckor sedan! :) 

v 16

Det känns som att det inte är något där inne, jag är så himla nervös inför ultraljudet som är om en månad 10 december 14.00.. man bör ju kunna ringa och fråga om en tidigare tid? har inte vart så nervös som jag har vart den senaste veckan tankarna går fram och tillbaka.. 
Tänk om dom inte hör/ser något hjärtljud eller att det är något som gör att den inte mår bra och så blir första gången för mig att kolla om det verkligen är något där inne i v 20
 
, läst om flera bilvande mammor som har fått vart in och lyssnat på hjärtat eller gjort tidigt ultraljud, skulle nog ha vart mindre nervös om jag också det fått gjort det!
Ni som är eller har vart gravida vet säkert hur jag känner! Det är okej att vara nevös, för jag vet egenligen att det är en liten go finkorv där inne som simmar ;) De så kallade spökveckorna hoppas jag att det är som spökar hos mig.
 
Veckorna går så himla fort nu, känns som att det var igår jag satt nervös på umo och väntade på att det skulle bli min tur och få gå in till barnmorskan! Inte visste jag då att jag skulle bli mamma och att mitt liv aldrig mer skulle bli som det var förut! :) 
 
Bebis

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre. 

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. 

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern. 

Lemmar och leder har nu fullständigt bildats hos fostret. Musklerna blir allt starkare. Rörelserna mer aktiva. Ögonbryn och ögonfransar växer fram. Kroppen täcks av ett tunt fjunlager. Ögonen är känsliga för ljus.

Barnet reagerar på ljud. Det tycker om att du sjunger för det. 

Fostrets längd: 16 cm. Hel längd, hjässa till fot.
Fostrets vikt: 125 g

 

Mamma

Din mage är troligen en populär attraktion i din omgivning. Tänk på att det är du som bestämmer om någon får känna på din mage eller inte. Många kvinnor berättar att de upplever det som obehagligt att bekanta och obekanta människor ska röra magen. 

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet och några kan uppleva lite hjärtklappning. Detta är inte farligt. Muskler och senor blir slappare. En del kan uppleva obehag med bäckenlossning. 

Fostervattnet i din kropp byts ut helt och hållet under 3 timmar.
Dags att börja planera din mammaledighet, och meddela arbetsgivaren. Här kan du läsa mer om vad som krävs när det gäller föräldraledighet, föräldrapenning m.m.

 

 
 
 
 
 

fredag

Idag är det fredag och snart är det helg! skönt att få vila upp sig under helgerna inför en till veckas jobb i skolan ;) 
Jag gjorde precis nått jätte dumt.. jag äter järn tabletter för att jag hade för lite järn i blodet när vi tog blodprov på mödravården och dom tabletterna gör så att jag mår jätte dåligt, mår illa och får huvud värk.. och jag tog dom nu när jag vakna för att jag glömde dom igår kväll, vi får väll se om jag orkar med skolan idag. :) 
 
Kram på er! 
 
 
 

Vart tar tårarna vägen?

Hejhej, nu är kl över 8 och jag har kommit hem från gården.. riktigt trevligt faktiskt, ja ni ser där nere vilka jag var där med. :)

Idag var ju jag + klassen på teater den var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara, den hette... Vart tar tårarna vägen och handlade om den manliga normen. Skådisarna var så sjukt duktiga och nu är jag riktigt sugen på att gå på en till teater! Synd att det bara är högstadie elever som får se den teatern vi var på.. annars skulle jag rekomendera den, helt klart! 
 
Nu ska jag fixa lite glass och sen lägga mig och mysa med min fina lucas i soffan och kolla på hela sverige bakar! KRAM ♥
 
 
 

 
 
 

Godmorgon!

Godmorgon alla! Sovit gott? jag har sovit utan min pojkvän inatt och det gick inte så bra.. haha så jag sov med alla min syskon och min mamma inatt :) riktigt skönt faktiskt! 
Ska gå till bussen om en kvart sedan traska från stan upp till skolan! vid 10 idag ska vi med klassen på teater på folketshus, det kommer bli rikitgt roligt.. harhört att teatern var jätte bra! :) 
 
Ha en bra dag, Kram 
 
 
 


Skolan

 

GODNATT

 
 

plugg

Hejhej, inlägget jag la upp tidigare idag kom tydligen inte upp :) menmen.. jag har varit hemma från skolan hela dagen och pluggat, städat och kollat på tv! Just nu sitter jag vid datorn med min pojkvän.. ska ta något att äta sen hoppa in i en dusch och sen sova! så roligt vart det här inläget ;) 
Kramisar 
 

Capri

Hejhej.. vart i skolan hela dagen och sen har jag pluggat i flera timmar känns det som! haha eller ja pluggat lite då och då sen har jag kollat massa annat medans! :) 
Håller på med en koppte för tillfället sedan skulle jag helst vilja gå och sova, har ont i ryggen och är trött... 
 
Här har ni en låt som jag tycker är väldigt fin som Colbie Caillat sjunger, det är en låt om graviditet! ♥
 

Slut på lovet!

Hej, sitter i soffan och kollar på partaj med lucas, idag har vi inte gjort någontin alls vi har myst i soffan och städat! Precis vad jag tycker man ska göra varenda söndag.. Kanske inte städa men mysa ;) 
Imorgon börjar skolan igen och jag längtar inte alls faktiskt.. Men imorgon ska jag ta tag i mig själv och dra mig till gymmet och gå ett tag på bandet! Har ju varit så himla trött och lat dom senaste veckorna. 
Godnatt!
 
 

COLLAGE


Godmorgon

Godmorgon alla! Vaknade för en stund sen och nu sitter jag här vid datorn och väntar på att min pojkvän ska vakna så vi kan äta frukost ( han klagar alltid på att jag äter frukost före honom) haha..! 
Igår kväll var vi hemma hos johan som då hade fest, det var faktiskt en gång på länge jag tyckte en fest var rolig! :) 
Jag och lucas gick dock hem vid kvart över 10.. då jag inte orkade vara kvar! Tycker man ska lyssna på sin kropp när den inte orkar mer när man är gravid annars blir man bara arg och irriterad! ;) 
 
Min gamla vän demirka skrev till mig igår och frågade om jag ville ha lite bebis kläder av henne som hennes lilla dotter vanessa har haft! Då jag är väldigt tacksam och tar gärna emot det :) så ska träffa henne över en fika någon dag.. ska bli riktigt roligt faktiskt! Hon fick sin dotter när hon var lika gammal som mig så det ska bli skönt att få prata med någon som kanske kan ge en lite råd..
 
KRAM

skillnad?


IKEA

När vi var på ikea köpte vi små galgar så vi kunde hänga upp alla små bebis kläderna som vi fått av min kusin! 

 
 

stockholm


Svar till frågestund

vad ska barnet heta om det blir en tjej, om det blir en kille?? 
 
Vi har tänkt på tjejnamnen meja och lea.. killnamn har vi inte pratat speciellt mycket om men jag tycker att liam och alexander är fina killnamn.. men det gör dock inte lucas! haha 
 

det finaste Lucas gjort för dig? det finaste han get dig? 
Han stället alltid upp för mig och finns alltid där när jag behöver honom, han behöver inte göra något speciellt för att jag ska bli glad! Är glad bara han är vid mig så han gör något fint genom att bara vara min! 
För några månader köpte han ett fint halsband till mig, som är silvrigt och svart och så står det love på det och så för någon vecka sen fick jag ju en parfym av honom som jag velat ha ett tag! ♥
 
favorit kläddes affär? 
Just nu tycker jag mest om h&m, dom har stora och sköna men ändå snygga kläder för oss gravida tjejer! 
Annars om jag ska vara helt ärlig hatar jag att handla kläder, haha! 
 
favorit godis? 
Jag älskar nästan allt godis som är surt. 

favorit glass? 
Ben&jerry glass är ju sjukt gott! 

din bästa vän? 
Min bästavän är Eline schön, hon som också ska bli gudmor till min och lucas lilla böna ♥
 
vad är det bästa du vet? 
Det bästa jag vet är att sova och ligga hemma och mysa med min lucas! 

favorit film? 
twilight 
 

favorit tv serie!?? 
The vampire diaries!!! 


är dit liv så som du vill? eller vill du ändra på nått?isåfall vad, och varför 
 
Mitt liv är perfekt och det är inget jag vill ändra! kanske flytta till en större lägenhet dock ;) 
 
 
Har du gjort nånting som du ångrar nu när du är gravid? 
Typ att du har druckit eller nånting under graviditeten? 
Så sjukt fin du är Jennie och jag önskar dig all lycka till!! <3
 
Ja eftersom jag var gravid i två månader innan jag tog ett gravtest så har jag både rökt ciggaretter och druckit alkohol dom två första månaderna men efter jag fick veta att jag var gravid har jag inte rört något av det! :) Tack så jätte mycket! 
 
Vet du om det är en flicka eller pojke? Isåfall vad?:) kram
Nej det vet vi inte än, vi ska på ultraljud om cirka 3 veckor! 
 
 Tänkte fråga vad ska du gå för program på gymnasiet? :)
Jag tror jag vill gå vård och omsorgsprogrammet. 
 
 
 


Frågestund

Eftersom vi ska på Ikea imorgon mm.. Så kommer jag inte att ha tid att blogga så vi kör en liten frågestund tills på lördag! Min blogg.se app funkar inte på mobilen! Kram


V.15

Barnet
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Pappa/partner
Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Försök att inte låta det påverka er relation allt för mycket.

Mina tankar
Det är nu allt börjar kännas på riktigt, både för mig och Lucas eftersom magen börjat växa och alla säger att jag är tjock ;) min mage har växt 10 cm på bara några veckor! Det är nu jag börjar förstå att jag och Lucas ska få en liten bebis och bli föräldrar.
Jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde för kanske 2 veckor sen.. Då var jag trött och hängig hela tiden och mådde lite illa då och då.. Nu mår jag faktiskt jätte bra om man säger så!
KRAM


stor staden

 
Godmorgon alla fina! nu är jag vaken och ska börja fixa mig för idag ska jag och lucas + familj åka till Stockholm och var där över natten och hela dagen imorgon! Ska försöka upd er under hela dagen med mobilen, så kan jag blogga riktigt från hotellet ikväll.. har kommit på mycket roligt att skriva om tack vare er! :) Gud vilka tråkiga inlägg det blir med mobilen! kram ha en jätte bra dag mina kära läsare!

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus