45 dagar kvar ♡


sova


Utsikten från tornet på våran skola

 
Hela 62 trappsteg upp, 98 år gammalt! rätt coolt faktiskt :) 

Söndag

Godmorgon!  Jag har gjort tre inlägg som inte kommit upp.. konstigt, hatar att blogga från mobilen! 
Får väll börja om då. 
I torsdags skjutsade lucas mamma upp mig och lucas till hans pappa i fredriksberg så det är därför jag inte bloggat speciellt mycket.. två gånger blir det väll, haha.
Igår förmiddag åkte vi med tåget hem till falun igen ( eller till borlänge och bil därifrån).. Igår var en riktig tjockis dag, känns som att vi åt hur mycket mat som helst.. Först när vi kom hem till lucas lagade vi tacos sen efter det skulle vi upp till lucas låtsas farfar på lite påskfika (trodde vi) men när vi kom hit bjöd han på smörgåstårta så det var ju bara att äta lite av den också sen bjöd han på fika.. mätt var jag men gott var det ändå, efter det skulle vi äta påskmiddag med min familj och det fick också gå ner.. i alla fall lite, så det blev matkoma för mig igår och sova tidigt. 
 
Vakade runt 8 tiden imorse, då la jag mig och kollade på lite beauty and the beast.. det är en riktigt bra serie som jag börjat följa för några veckor sedan :) 
Vad händer idag då? jo det är ju strålande sol och påsk så jag hoppas på att få med min pojkvän ut på en promenix och sen kanske vi ska åka och köpa en ny säng, våran säng är helt slut så det behövs verkligen en ny! 
Vi har kollat på en säng som finns på PK:s i borlänge, den var jätte skön och super snygg :) 
 
Kram jlob
 
 

Tack jenny!

Detta fick jag av lucas mamma i mitt påskägg och det tackar jag hjärtligt för! kram 

vecka 34

 
Mamma
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.
 
Bebis
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.
 
Vikt: ca 2350 g 
längd: ca 46 cm totalt 
 
egna tankar: 
Tiden bara flyger iväg och jag börjar faktiskt bli lite
nervös inför att bli förälder, men det hör väl till.
spelar nog ingen roll om man är 16 eller 40 år! :) 
Ryggen tar snart kål på mig.. den gör så himla ont och värre kommer det säkert att bli och det känns mindre bra :( 
 
 
 
 

o'learys

En trött och mätt tjej här som precis har kommit hem efter en mysig middag med min älskling! Vi åt mat och efterätt på o'learys inne i stan.. har aldrig varit där förut måste säga att det ligger högst upp på min lista nu, super gott var det. Verkligen värt alla pengar! :) 
 
Tänkte bara skriva att ett godnatt inlägg för nu ska jag ge all min tid åt min älskling.. våran 1 årsdag kommer bara en gång så Godnatt alla fina! ♥ 
 
Kram jlob
 
 
 
 

Mage vecka 33

 
Magen i vecka 33 (32+0) 
Vi var hos barnmorskan i måndags och gjorde glukosbelastning, allt såg bra ut som tur var! 
Efter det gjorde vi en vanlig koll, vikten låg bra.. bara gått upp 11 kilo fortfarande, bönans hjärtljud låg på 139 denna gång och magmåttet hade tyvärr inte förändrats något från när vi var där i vecka 30 (29+0) så vi fick en tid nu på tisdag nästa vecka för att kolla om det växt nån cm då.. Men barnmorskan trodde inte det var någon fara då hon tror lillan har  sjunkit ner i bäcknet bara.. hon kände ett huvud tydligt nedåt så får hoppas att det bara är lillan som håller på att fixera sig! :) 
 

Onsdag

Hejsan svejsan! 
Nu är det så att vi inte har haft något internet hemma på våran dator under hela veckan så jag har inte kunna bloggat som ni kanske har märkt.. men nu är det tillbaka och jag kan skriva igen! (toppen)
Idag är det en riktigt bra dag tycker jag. Solen skiner, vi går in i vecka 34 (33+0).. 
och ikväll ska jag och lucas ut och äta och ha egentid för idag har vi våran 1 års dag! ♥
 
Kram jlob 
 
 
 

Fredag!

Godmorgon nu är det fredag igen och det betyder att om en vecka börjar påsklovet och efter det är de ca 4 veckor kvar till bönan är beräknad.. nu vill jag bara att våren ska komma och att snön ska försvinna! Vår=bebis ♥
För en stund sedan när jag vakna så var magen helt sne, hon måste ha lagt sig skönt undernatten när jag legat stilla åt vänster sida, så det var säkert en rygg eller en stjärt som stack upp där på väster sida av magen, haha! 
 
Ska ställa fram till frukost nu och vecka min lucas, så skriver när jag kommer hem idag! (runt 2 kanske!?) då lovar jag er en magbild från idag vecka 33 då det inte kom upp någon förra veckan ;) 
 
Ha en bra dag alla fina.. 
kram jlob
 
Dåligbild, men det här var för någon dag sedan då hon låg ungifär lika! 

Godnatt





Ligger just nu i sängen och ska sova, en trötter som ska orka med morgondagen måste sova när hon blir trött ;)
ska mysa in mig i min pojkväns armar en stund sen ska jag blunda i några timmar så sovgott alla rara!
kram jlob

Vecka 33

Bebis:

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt: ca 2,2 kilo

ca: 45 cm från topp till tå.

Mamma:

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. 

Pappa:

 Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.

 Egna tankar: 

Hejochhå så fort veckorna går, jag som trodde tiden skulle gå mycket saktare när det börja närma sig förlossningen! 

Bönan har bökat runt hela dagen lång idag och det känns riktigt skönt då hon brukar vara en riktig tråkmåns under dagarna, haha. Igår låg jag i sängen och kollade på magen när hon bökade runt, den studsade till höger och till vänster och så tröck jag in handen där jag kände att hon höll på mest, då kände jag hur någon del av hennes kropp (kändes som en hand eller fot) ströck över handen, det är så otroligt.. hur vi kvinnor är skapade, vad våra kroppar kan göra! 

Jag kan fortfarande inte inse att det ligger ett litet barn i min mage, att det är mitt barn..  en människa som kommer växa och blir lika stor som mig? helt otroligt! 

lite funderingar.. 

  • Hur drömmer bebisen i magen? dom har aldrig sätt något annat än insidan av livmodern, så dom kan ju inte drömma om något som finns utanför.. tänker jag rätt? Kanske dom drömmer om röster, alla trafikljud och mammans röst? ja vem vet! 
  • Hur renas fostervattnet i magen? har letet över hela internet känns det som.. vart åker det ut liksom och vart åker det in? väldigt intressant, ska nog ta upp det med min barnmorska! 
 

Tisdag

Hejhopp tisdag! 
Vilken dag.. nationella gick uselt! Men vafan det är väll som det är, inget jag orkar hacka upp mig på!
Känner hur skoltrött jag börjar bli, vill bara att lillan ska komma ut nu så jag slipper ha så ont överallt och orkar mer.. Gud vad härligt det kommer blir med alla vagnpromenader när hon är född och att kunna andas när jag går! haha.. ja ni förstår nog..  jag längtar så jag snart spricker ;) 
 
Nu efter detta inlägg tänka jag gå och lägga mig bredvid min pojkvän i sängen och krama om honom lite! 
Later jlob
 
instagram
 

 
 
 
 
 
 

 

Godmorgon!

Har suttit och kikat på dirty dancing och ätit frukost nu på morgonkvisten.. så himla bra film, eller vad säger ni? 
 
I natt har jag och bönan sovit utan lucas för första gången på jag vet inte hur länge, han åkte hem till sin mamma och sov där då dom vart borta hela förra veckan eftersom jag inte var på topp stannade jag hemma! :) 
Samma idag, är inte helt frisk än och är lite öm på högersida av magen så jag är hemma och vilar idag men imorgon då måste jag till skolan då vi har nationella i NO "kemi" dock tror jag det kommer gå rätt bra för vi har jobbat med kemi väldigt mycket under den här och den förra terminen. Igår lämnade jag in SO uppsatsen som skulle vart inne förra fredagen men bättre sent en aldrig, haha! 
Är så himla dålig på det här med hemuppgifter då jag både är en trötter nu för tiden och har jobbet två kvällar i veckan, men som tur är det ju inte så långt kvar av skolan sen är jag ledig ett år innan jag måste ta itu med plugget igen så det känns faktiskt riktigt skönt! 
 
två gamla bilder på mig från ett helt annorlunda liv. 
 

F/S

F: 
Skulle du inte kunna lägga upp några bilder på magen då under den tiden du fick reda på att du var gravid och jämföra med hur du ser ut nu? Vore kul att se din förändring haha.
 
S: 

Tidig morgon!

Godmorgon? kl är 05.00 och jag kan inte sova så jag bestämde mig för att gå upp, om jag sover så här dåligt resten av graviditeten vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.. orkar ju ingenting på dagarna! 
 
Nu ska jag äta lite för jag är jätte hungrig, haha! 
 

Tack för att du ställer upp för mig vad det än är.. du är mitt allt!  ♥

Usch

Hej! idag har jag inte mått bra alls.. igår kväll och inatt har jag legat med högfeber sen imorse tog jag en värktablett och mådde mycket bättre, febern gick ner så vi åt lunch med lucas mamma som har varit i egypten en vecka. 
Sen när vi kom hem började febern smyga fram igen så har legat i sängen i flera timmar och typ inte kunnat rört mig! 
Men nu har jag tagit en tablett igen och mår relativt bra, förutom att jag svettas som en gris! haha 
 
Ikväll blir det film och godis mys med familjen + lillkusin gry som är här!.. världens goding! ♥
 
Kram jlob
 Gry i sommras nu är hon en 1 åring som springer runt :) 
 

Så fina!


Detta blir att inhandlas när jag får pengar nu i mars, blir perfekt till sängen och sänghimlen! :)
Sen är det bara skötbädd och badbaljan kvar som vi ska inhandla när vi tar oss till ikea! 

ajajaj..

Usch vilken hemsk dag jag har haft! Inatt sov jag så himla dåligt, vaknade flera gånger och kunde inte somna om.. och i skolan idag var jag jätte trött och fick riktigt ont i min lilla rygg.. så innan sista lektionen orkade jag inte vara kvar så jag drog mig hemåt. I sängen har jag legat resten av dagen, sovit och haft riktigt ont.. jävla fogar kan ni inte bara sluta göra mig illa! 
Kvällens plan var att åka upp till lugnet och kolla på innebandy match men det fick jag ställa in! Fogarna och ryggen gör som mest ont om jag sitter ner länge på en obekväm stol tyvärr! 
På kvällens middagsmeny stod det subway och det gör de fortfarande... :) haha! 
 
Läst lite på hur man kan lindra foglossning hemma men hittar dock inge bra.. stödbälte har jag men det tar jag av när jag sätter mig ner då det inte är skönt alls då, drar mig nog till sängen snart igen och inväntar min älskade lucas! ♥
 

F/S

F: Har du instagram?
Har nyss börjat läsa din blogg och tycker du är jättefin och tror allt att du kommer bli en superbra mamma!
Kram
S: Min instagram heter jenniearcari, ni måste dock följa mig för att kunna se mina bilder :)
Tack så jätte mycket! kram
 
jenniearcari
@
 
 
F: Vad är en babyshower? Vad gör man? Trodde det var en dusch först xd

Så som jag tolkar det är det ungifär som ett kalas för bebisen när den ligger i magen.. man ska liksom hylla den blivande mammans graviditet!
Man ger presenter till den lilla i magen och umgås med dom man tycker om och bryr sig om! :)
Man kan leka lekar och bjuda på lite gott också om man vill!

Vecka 32

Mamma:
  • Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln
  • Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne.
  • Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.
  • Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben.
  • Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu
gått upp: 11 kilo

Bebis:
 
  • Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin.
  • Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut.
  • Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.
  • En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun.
  • Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt: 1,8 kilo till  2 kilo
längd: ca 44 cm från huvud till häl
 
Egna tankar:
Det börjar närma sig nu till dagen hon vill ut! Tiden bara rinner i väg. 
Tanken på hur hon ser ut, har hon lucas ögon? är hon blond eller mörkhårig? har hon min fula lilltå?
Ja den tanken kommer dagligen.. våran lilla skrutt! Vem är du som gömmer dig där inne!
I två dagar i rad har jag fått höra att jag ser så smal ut att mina ben är så smala, att jag bara har en fin kula som syns! Tack ni fina som gjort mina dagar! Behövs att få höra sånt i bland från andra än lucas istället för att höra att man är en tjockis hela tiden ;)
  • Rörelserna börjar blir starkare och man märker att hon blir större.
  • Börjar få otroligt mycket finnar pgr av alla hormoner som finns i kroppen nu.
 
 
 
 

Godmorgon onsdag!

 
 

 
 

Babyshower

Godkväll alla fina! Haft en bra start på veckan? :)
Jag har vart i skolan hela dagen och sedan åkt hem och pluggat fram tills för ca en kvart sedan.. resten av plugget får göras klart på torsdag då jag jobbar imorgon och på onsdag..
 
 
i flera veckor/månader har jag velat fram och tillbaka, ska vi ha en babyshower eller inte.. men nu har jag bestämt mig och det blir en i början av april ( glad jennie )!!! :-)
 Det blir jag och Lucas + våra vänner. Jag har bestämt att ha den för att det är en himla rolig och mysig sak att göra och för att vi inte spenderat mycket tid med våra vänner under min graviditet.. innan jag vart gravid träffades vi i princip hela tiden men nu händer det allt för lite.. tyvärr!
Jag tänker bjuda en gammalvän till mig som jag inte umgåts med på ca 8 månader och jag saknar henne så otroligt och hoppas att hon tackar ja till att komma! :)
Under min graviditet har jag växt, inte bara om magen.. ;) också i mitt tänkande.. Min bästavän som vart vid min sida i flera år, som jag gått igenom det mesta av mitt liv med.. tjejen vars familj har behandlat mig som en i familjen..  hon har jag lämnat, bara för att jag "var" en dum tonåring!
Men nu tänker jag försöka rätta till mitt misstag och få tillbaka den fina vän jag haft för jag vill ha henne här när jag börjar mitt "nya" liv som mamma! ♥
 
 
 
 
 
 

Svar på frågestunden!

Har ni bestämt något namn åt bönan än? :)
Just nu heter hon Meja men vi får väll se det kanske inte alls är en Meja när hon kommer ut :)
 
Mår du illa ofta under din graviditet? Har hört att vissa brukar göra det..
Nej det gör jag inte, jag inte haft några besvär med det alls under min graviditet!
 
hur kommer du att göra med skolan när du blir hemma??? kommer du att börja senare???
Jag kommer att vara hemma och vara mammaledig från Meja föds tills höstterminen 2014 då börjar jag skolan igen!
Söker in till en linje nu och börjar inte förens året efter på den linje jag söker till :) 
 
hej jag älskar din blogg och läser den varje dag, jag undrar hur din mage känns? är den mjuk/hård? kramizzz <3
Hejsan tack så mycket, vad glad jag blir! :) haha! Min mage känns faktiskt olika beroende på hur hon ligger i magen.. ibland är magen stenhård och ibland är den jätte mjuk, så ibland känns det inte ens som att jag är gravid ( när jag sitter ner) då känns det bara som en go och fluffig mage :) kram
 
Finna det något i ditt liv som du skille vija gå tillbaka och ändra på?
För ett tag sedan var det mycket jag ville gå tillbaka i mitt liv och ändra på men nu har jag lärt mig att man får ta
livet som är och lära sig av sina misstag, om jag inte gjort alla dom sakerna som jag önskat var ogjorda skulle jag inte vara den jag är idag, jag skulle förmodligen inte ha ett barn i magen eller vara tillsammans med min lucas! Så nej det finns inget jag skulle vilja få tillbaka och ändra på :) 
 
Favorit plagg/färg/maträtt?
mina mamatights, långt linne och en skön tröja över.
vit
tacos
 
Berätta om ett äventyr du varit med om!?
Det mest fantastiska äventyr jag vart med om är nog den här graviditeten, helt otroligt att det är en människa som växer i mig en människa som jag och lucas skapat!
 
Är du nervös? Vad är du mest rädd för inför förlossningen ?

Jag känner mig redo inför min förlossning, kan inte tänka mig hur det kommer att kännas eller vad som kommer att hända.. folk har berättad om deras förlossningar och jag har läst mycket men av allt jag läst och hört så kommer min förlossning inte vara lik någon annans så som det är med alla förlossningar!
Jag är väll mest rädd för att något går fel och bönan inte blir att må bra så dom får lov att göra akutsnitt.
 
Sparkar hon mycket?
Nej det gör hon inte, hon bökar mest runt i magen.. det var ett tag sen jag kände en riktig spark från henne :)
 
3 bästa saker med ditt liv?

Jag har människor omkring mig som bryr sig om mig
jag har en underbar pojkvän
jag är lycklig
 
Kommer ni bo hemma sen eller ska ni skaffa egen lägenhet?

Vi kommer bo hemma första tiden när Meja kommit till världen sen hoppas vi på att kunna flytta till en lägenhet tillsammans! 
 
Kommer din mamma vara med på förlossningen eller någon annan vuxen?
Min mamma och lucas kommer vara med på förlossning.
 
hur länge till ska du gå i skolan?
Jag kommer gå i skolan så länge jag kan och orkar, efter förlossningen måste jag komma och medvärka på nationellaproven vi har :) 
 
Vad ska du ha för bedövning på förlossningen? :-)

Jag ska ta den bedövning jag behöver, har inte bestämt någon/några speciella då jag känner att jag inte kan bestämma nu vad jag vill ha när jag inte ens vet hur ont eller inte ont jag kommer att få :) 
 
får du många konstiga blickar på dig bara för du är så ung och är med barn?
Av folk jag inte känner, ja! Annars, nej!

vad är det jobbigaste och det bästa med att vara gravid?
Att inte känna att man är sig själv, vara tung och inte kunna flytta sig i sängen utan att blir anfådd.. knyta skorna är som rena träningspasset och så måste jag säga att raka benen och där nere är fan det jobbigaste jag vet nu.. jag ser inte ens mitt eget underliv! haha.. Min rygg tar snart död på mig och mina fötter gör också förbannat ont om jag står upp eller har skor på mig förlänge!

Det bästa är väll att det är våran dotter som gömmer sig där inne och ska snart titta ut, att känna henne böka runt! Längtan efter någon man aldrig träffat, att få planera, drömma och fantisera! Att få dela sån här kärlek med en person man älskar det är de bästa med att vara gravid!

är du rädd att lucas ska lämna dig när du fött bebisen?
Nej det är jag inte.
 
 
 
 
 
 
 

Mellomys

Hej! Vad har ni hittat på denna sorliga lördag?
Jag har vart med min babe hela dagen, vi har vart in till stan och hälsa på mami lite och hämtat kläder sen åkte vi hem till lucas och åt mat.. Nu sitter vi och väntar på Bella som ska komma hit, vi ska äta middag och ha lite mellomys ;)
Vem hoppas ni kommer vinna ikväll? Vi tycker Anton ska vinna med låten begging, riktigt bra låt faktiskt!
 
Kram jlob

pizza

Fredag idag, men det hoppas jag dom flesta av er redan vet ;)
Idag slutade vi så tidigt som halv 12 och då åt vi lunch sen drog vi hem till bellis och var uppe hos henne till kl 4.. Nu sitter jag hemma hos lucas och vi håller på med lite kvällsmat, det blir hemmagjord pizza och fredagsmys ikväll..
Min älskling ♥
 
KRAM JLOB
 

Fredag

 

FRÅGESTUND

Tänkte köra en till frågestund, bara för att jag tycker det är himla roligt!
Ni kan fråga frågor som handlar allt från himmel till jord, det behöver inte bara vara frågor om min graviditet! 
hoppas ni frågar många frågor!! :)
Avslutar den på söndag! Kramis
 

Torsdag

Godkväll alla fina nästan en vecka sedan jag skrev, har haft fullt upp och inte suttit vid datorn något alls nästan.. jag säger förlåt för det.. helt otroligt att ní fortfarande läser när jag är usel på att upd! :)
Som jag skrev tidigare så var vi ju hos barnmorskan idag och allt såg bra ut, riktigt skönt! Vi bokade in en ny tid den 25 mars för att göra en glukosbelastning.. det är så himla äckligt med sockerlösning "spy" men det måste ju göras tyvärr!!
 
Sitter just nu hemma hos lucas, vi är ensamma hemma i en vecka för att hans familj är i Egypten och har det skönt ;)
 
Gammal bild på mig och bellis! http://isabellapousette.blogg.se klicka in vetja!

Mage vecka 31

Inte bästa bilden men fick tyvärr ingen bra idag ;)

Vecka 31

Välkommen vecka 31 (30+1)
 
Egna tankar:
för varje dag som går är det en dag mindre tills vi får träffa våran lilla ängel, jag längtar så himla mycket men behöver också tiden som är kvar för att förbereda mig inför vad som väntar.. snart säger det poff och hon är här!

Vi fick inbjudan till föräldragrupp idag när vi var hos barnmorskan, det börjar i mitten av april och håller på till 13 maj så vi får se om vi hinner gå på den/dom sista mötena :) Tycker det ska bli roligt att gå dit har väntat på det sen i början av graviditeten.. tycker om när det händer saker som fördröjer tiden lite och när man har något att se fram emot :)

Jag har sovit så himla dåligt dom senaste nätterna och är så himla trött på dagarna, blir riktigt tungt att gå en hel dag i skolan! Nu känner jag nästan inga sparkar alls längre.. hon börkar mest runt och trycker på med olika kroppsdelar!

 

Mamma:

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag.Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Mag mått: 30 cm

blodtryck: lågt

Bebis:

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram

Hjärtljud: ca 140 per minut

läge: huvud nedåt

 


Lördag

God förmiddag! 
Denna morgon vaknade jag tidigt som vanligt, sen vid halv 12 drog hela familjen arcari + lucas och handlade lite gott inför kvällen.. Jag och älsklingen köpte jordgubbar och choklad så för oss blir det en myskväll :) 
 
Igår kväll åkte jag och lucas hem till norris och var där med några vänner.. länge sen jag var ute på kvällen "haha" dock åkte vi hem vid 10 då jag blev trött men det var trevligt ändå :)
 
två från veckan
 

F/S

F: Har du såna där lockar naturligt eller lockar du? Om du lockar, kan du inte visa lite hur du gör då? :D jätte fint hår har du btw!
 
S: Nej det har jag inte, jag har jätte tråkigt och slitet hår så jag lockar det med plattång när jag orkar :) 
Ja kan visa med kanske en video ( dock är jag jätte dålig på att filma och fixa mm ) men det är klart jag kan visa hur jag gör på något sätt.. :) kram 
 
 
F: Skulle du kunna lägga upp en bild på alla dina "bebis" saker? Skulle vara så kul att se :)
 
S: Jag har så himla mycket saker för tillfället så allt får nog inte plats på en bild och vet inte riktigt om jag orkar ta fram allt.. men kan ta kort på allt som ligger framme i rummet och skriva det resterande sakerna som jag har i ett inlägg istället?! 
 
F: Hur många läsare har du i genomsnitt per dag? :)
 
S:  unika besökare är det ungifär 130 per dag men sidovisningar är det mellan 200-280 per dag :) 
 
KRAM JLOB
 
 
 

Mage vecka 30

 
 
Som ni kanske ser så har magen sjunkit från förra veckan, tydligen brukar det bli så i slutet av grav då bebis ligger nedåt mot bäcknet
( behöver inte gälla alla ) och hon låg ju nedåt förra gången vi var hos bm så får hoppas det är därför  :) 
mätte magen igår och om jag gjorde rätt låg måttet mellan 31-32 cm.. 

 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus