F/S

F: Måste bara fråga vart du har hittat den där fina toppen du har på dig?
 
S: Den är köpt på vero moda, vet inte om den finns kvar då jag köpte den på rean och det var ett tag sen jag köpte den.. kram 
 

Vecka 26

Bebis: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt: 900 gram.

Längd: ca 35 cm lång från topp till tå och ca 23 cm lång från huvud till stjärt

 

Mamma:  Du har kanske fått sträckmärken på din hud. Många gravida får sträckmärken på mage, rumpa, lår och bröst. En del får mycket andra får lite eller inga sträckmärken. Sträckmärken är rödaktiga ränder i huden. Som tur är bleknar de och blir mindre med tiden, men de försvinner aldrig helt. Ränderna är ett bevis på att du burit fram ett barn. Bär dom med stolthet! 

Pappa: Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.

 Egna tankar: Redan vecka 26? vart tar tiden vägen.. Känner henne mer och mer för varje dag, pratar man med henne ger hon oss svar! Jag längtar efter henne så otroligt mycket nu, ha en tom liten säng brevid sig och veta att snart här hon här är en riktigt härlig känsla. Börjar känna mig tung och det är väldigt jobbigt för min stakars rygg som gör himla ont och mina fötter ska vi inte ens prata om efter en hel dag.. AAAJJ... haha! köpt stöd strumpor och "stöd" för magen men har inte testat dom än :) 

Då det var så mörkt när jag kom hem idag blev det inga bra kort på magen, så tar kort imorgon då det är ljust ute :) 

 

 


Godmorgon

Hej världen idag är det måndag, ny vecka, nya möjligheter!
 sitter och äter lite frukost för mig själv då min pojkvän fortfarande sover :) Vi börjar halv 10.. men ändå ska jag alltid upp så himla tidigt.. "haha"
 
Efter skolan idag ska jag och lucas ner på stan och fixa batteri till hans klocka och sen ska jag hem och bara ta det lugnt då jag jobbar imorgon och på onsdag kväll.. Så det är skönt att bara ha en dag då man tar det lugnt ( fast det känns som att jag gör det varje dag) ;) Eftersom jag är så himla trött hela tiden måste min kropp få vila annars orkar jag inte med en hel bunt barn i 3/4 timmar.. :) 
 
Ha en bra dag alla fina! 
Kram jlob
 
Bild från isommras när jag var på gottland med fritidsgården + vänner ♥

10 månader

Godkväll kära läsare! Sitter i soffan med min pojkvän.. det inväntas film kl 9 sen efter det blir det att sova så jag orkar med dagen imorgon för då är det måndag och skola igen :) 
 
Idag har jag och älskade lucas vart tillsammans i 10 månader.. helt otroligt hur tiden har gått fort! Känns inte som 10 månader sedan jag låg hemma i hans säng och var så där otroligt nykär.. vi låg i flera timmar och bara pussades! Saknar lite att vara nykär, det är så mysigt! Haha min och lucas "kärleks historia" är lite rolig
 
faktiskt och nu ska vi starta en familj och ett liv tillsammans, tänka sig hur tonårs kärlek kan sluta ;) 
 
En sparkande bebis och en glad jennie säger godnatt! 
 
 

Att vänta barn är som att bära ryggsäck, fast tvärtom.

 
 

Dagens köp

Det blev inget för håret då jag inte hittade något som jag kände skulle funka..  :)
Tavlan är färdig målad och spegeln står på tur men vet inte om jag orkar ta den idag! lägger upp bild på tavlan när den är torkad och klar! 

today

Nu är jag fixad och klar för en dag med mamma på stan! Vi ska köpa penslar och lite små saker då jag har bestämt att måla en spegel och en tavla vita här hemma.. ;-) 
Till mig själv ska jag köpa lite saker till mitt hemska hår.. ska försöka få liv på det! Jag vill inte klippa det så jag får försöka fixa det på något annat sätt.. haha! 
 
kram jlob

 
 
 
 

Godmorgon

Kl är 7 och det är lördag.. jag som tänkte ta sovmorgon! 
Vaknade av en karatespark som våran böna tyckte var nödvändig så här på morgonkvisten.. första gången jag vaknar av att hon sparkar! Hon tyckte väll jag var tråkig som inte rörde mig.. haha! 
 
Vi har sovit helt ensamma inatt utan våran lucas! Han sov hemma då han ska upp tidigt och kolla på rally med sin pappa och farbror :) 
Sovit skönt ändå det är lite jobbigt att sova själv, det är ju lite så där små roligt att vara ifrån varandra också då vi aldrig får tid som andra par i våran ålder
! Som att bara skicka söta sms eller något sånt :) 

Du är mitt allt!


Så fina kläder från Newbie

 

VD

Hej.. Blev hemma idag också, då jag har haft så himla ont i ryggen men du har det gått över och jag ska snart göra mig lite mat! 
 
Har legat och kollat på vampire diaries, någon annan som följer serien? har följt den sen den kom ut i USA för 4 år sedan.. är fortfarande lika fast! Så himla otroligt bra.. Nu väntar jag bara till nästa fredag då det kommer ut ett nytt avsnitt ;) 
 

life changes

Mitt liv har förändrats så otroligt mycket på bara några månder, vem var jag innan jag var gravid? 
Jag var en tjej som älskade att festa, vara ute med kompisar, röka var det bästa jag visste, var aldrig hemma och tyckte livet var underbart när jag fick vara ute och bara göra vad jag ville! Jag var en typisk tonåring kan man säga.. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en ung mamma då!
 
 
 
Hur har mitt liv förändrats då? jag tror det var flera veckor sedan jag var ute med mina vänner, om vi är med varandra så kollar vi film, jag är för trött för att vara ute sent och leka att jag tycker det är kul att kolla på när folk super sig fulla!  jag saknar inte att dricka alkohol alls faktiskt.. men jag saknar mina vänner eller som vi hade det förut, hur vi kunde vara alla tillsammans och ha kul utan att göra något alls.. vi var bara störda helt enkelt! Alla störde sig på oss för att vi ändrade våra röster och lät som puckon hela högen.. det var bara vi och vi tyckte bara om att vara med varandra och ingen annan för vi var ju bästavänner! Jag är så stolt över mig när det gäller rökning, att jag slutat helt och är inte ens sugen på att få ta en! Kände dirket när jag sluta hur mycket bättre min kropp mådde..!
 
 
 
Nu dom här veckorna jag har insätt vilken underbar familj jag har och jag saknar mina syskon varenda sekund dom är hos sin pappa! Jag älskar när alla är samlade och vi kan umgås.. skulle aldrig klara det här utan dom! Har inte insett förens nu hur mycket alla älskar mig, hur mycket min lillasyster ser upp till mig! 
å lucas han är en ängel, han kommer blir världens bästa och underbaraste pappa! ♥
 
 
Jag är så otroligt glad att vi valde att behålla våran lilla böna, har aldrig känt sån här kärlek och glädje.. Det är något så stort som händer, det är våran lilla prinsessa som ligger inuti min mage och växer! Jag förstår inte hur man kan älska någon så mycket som man aldrig träffat, känslan att hon snart är här får min kropp att bli helt varm!  
Det ända jag har i mina tankar är! Mår hon bra?.. det är de ända som betyder något! Jag sitter och klappar på magen och tänker.. Känner hon mig nu?  Varenda liten spark får mig trygg! 
Vi väntar på dig våran pinsessa ♥
 
 
kram jlob
 
 
 
 
 

MVC

Hejhej! nu har vi kommit hem från MVC och en lunch på stan :)
Allt såg jätte bra ut, hjärtat slog 144 slag per minut och måttet på livmoden var 26 cm..  Vi ska dit om tre veckor igen, alltså den 14 februari på alla hjärtans dag ♥
 
Nu ska jag vänta på att klockan ska bli halv 4, då ska vi på möte! får se hur det går :) 
 
Kram jlob
 

vecka 25

Bönan:

Barnet är ungefär 33 centimeter från hässa till häl och väger runt 700-800 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig nu.

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. 

Fostret kan nu känna smärta och reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen då det sover eller är vaket. Fostret liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner, och har samlat på sig mer fett.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Mamma:

 

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

 
 
 

 

 

 

 

 


Torsdag

Godmorgon, dålig upd! 
Idag stannade jag hemma från skolan då jag kände att jag behöver vila lite.. gick till skolan igår jätte trött och sen hade jag ont i hela kroppen kändes det som efter hela dagen, Efter skolan var det att åka till jobbet och jobba till 8 sen efter det var jag helt slut körd!! Så jag tycker min kropp är värd en liten vilo dag. 
 
Ja idag går vi in i vecka 25.. då det är alltså 15 veckor kvar om vi räknar till beräknat datum, kanske hon kommer någon vecka före eller efter!! 
Idag ska vi till MVC och ta lite prover, mäta magen och lyssna på bönans hjärta!  Känns som  att magen slutat växa faktiskt, det kan ju vara så att jag vant mig med magen nu så den inte känns då stor längre! 
Men enligt mig kan den stanna upp att växa en vecka eller två så kanske jag slipper bli gigantisk om 15 veckor ;)
 
)
 
 
 
 
 

godnatt

Hej på er.. nu har vi lämnat bort våran dator på reperation eller vad man säger.. så nu tills den kommer tillbaka får ni mobil inlägg! härligt va? :) 
imorgon är det skola och en ny vecka.. skönt! tycker om att skolan har börjat då tiden går så mycket fortare då.. vecka 4s planer: jobba onsdag, barnmorskan på torsdag förmiddag och hemska socmöte på eftermiddagen.. fast inte så hemskt då vi bara ska prata boende till mig och Lucas! plugg blir det säkert också under denna vecka ;) 
 
Godnatt och sov gott alla fina bloggläsare! 
kram jlob 

Till bönan

Nya saker till bönan från Min mamma och från lucas mamma! tack ♥

Söndag

Hej på er alla! Igår kväll var jag och lucas barnvakt åt mina syskon då min mamma var ute.. somnade tidigt och vaknade tidigt.. skönt! Sötis Jossan saknade mamma. 
 
 
Söndag idag och jag ska börja göra mig i ordning för kalas.. mitt kusinbarn dexter fyller 1 år idag! 
Grattis till dig lilleman, en riktigt sötnos den där! ♥
Små kusiner kommer också, tårta blir det med "mumma" och sen senare mot kvällen blir det en lång promenad med lucas.. det behövs verkligen då vi inte kommit ut på flera dagar känns det som.. :) 
 
Då det ser ut som vi kollar på något helt annat än vad vi gör.. vi har fastnat för frågaolle dokumentären, riktigt rolig, haha! 
 
 
 

nike free 3.0 v4

 
 
 
 
 
Har nog aldrig haft så skönt skor på mig, riktigt bra då jag börjar få så ont i fötterna! 

v 24

Barnet: Bebisen väger nu över omkring 750 gram. och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Från hjässa till häl mäter bebisen c:a 30 cm och från huvud till stjärt är bebisen c:a 21,5 cm . Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft. 
Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.
Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.
 
Mamma: 

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Pappa: Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

Mina tankar: Som jag alltid skriver så förstår jag inte hur tiden kan gå så fort!

Känner bönan dagligen men blir jätte orolig när det går några timmar och jag inte känner henne! Känner sparkar högt uppe i magen men mest långt ner, pappa lucas har också fått känt på sin ängel.. dock bara en gång men man måste snabb, haha!  Jag mår skapligt bra dock ont i rygg och fötter. Nu börjar vi längta riktigt mycket efter våran dotter vill att det ska bli april då det bara är en månad kvar :) 

Då jag ska hem till lucas om en stund tar jag lite kort på magen och lägger upp imorgon bitti! 

Kram jlob

 

Godmorgon

Idag är det torsdag och vi går in i vecka 24, men det skriver jag om när jag kommer hem :)
 
Idag ska våran skola besöka gymsanieval jag har valt att besöka sam på kristine och estetmusik på haraldsbo (om det stavas så) Sen vid två slutar vi, riktigt skönt :) 
 
Ha en bra dag kram jlob
 


4 månader kvar!

Idag är det 4 månader kvar tills bönan är beräknad och jag känner bara oj.. hur kan tiden gått så fort? 
Nyss var vi i andra månaden och nu är vi i månad 6.. helt otroligt! Börjar känna mig väldigt stressad över att vi inte kommer hinna med allt, det är inte mycket att göra men bara tanken på att snart är våran dotter här hos oss!
Vi längtar efter dig! 
 
 
                          v 21                                                                    v 23
 
 

Så otroligt bra!

 

Tisdag

Godkväll har precis kommit hem från jobbet och är så där väldigt trött och vill gå och sova, men väntar på lucas som har med sig mina nya skor vi har beställt! :) har beställt ett par nike träningskor.. dags att jag börjar röra på mig lite, haha ;)
 
Idag har jag vart i skolan sen jobbat.. så ingenting spännande har hänt i mitt liv idag, bara det gamla vanliga :) 
Hur har er dag varit? 
 
så här söt vad jag idag. 
 
Kram jlob
 
 
 
 

14 januari 2013

Hej alla glada och fina människor som orkar ta sig in och läsa min blogg i alla fall jag inte skriver så ofta! 
 
Vaknade upp hos lucas imorse och vi hade sovmorgon så vi hann sitta och ta det lugnt i cirka en timme innan skolan började, riktigt skönt! 
Resten av dagen har vart en helt vanlig måndag som har gått hur fort som helst.. :) Tänkte slänga in ett inlägg till er innan jag ska dra mig mot sängen och sova..  Nu börjar min "bra" tid under graviditeten försvinna känns det som, är trött och vill helst sova hela dagarna men icke sa nicke det får inte för sig, går både i skolan och ska jobba.. men det är skönt på ett sätt att syssel sätta sig med någonting i stället för att sitta hemma hela dagarna.. Lucas tycker det är roligt att åka slalom nu på vintern (kvällstid) så då är det skönt att jobba :) 
 
Eftersom det faktiskt är rätt "mycket" människor som läser min blogg så tänkte jag att ni kanske vill skriva vad ni vill läsa om? Ska jag bara skriva om graviditeten? eller kanske ni tycker jag ska ha en speciell kategori?  Snälla skriv en anonym kommentar om ni inte vill skriva ert namn och bara lägg ett förslag :) 
 

Kram jlob
 
 I'm getting big som ni ser, där har ni våran dotters gudmor och min mage.. ser ut som jag är i vecka 35.. haha! 
 
 

Bönan, Godmorgon

Nu är jag vaken och klockan är 07.15 på en lördag.. men då är det om man ska upp och jobba! 
ska göra mig en kopp te och sen vid 8 ska jag dra mig till måbättre.
 
Igår kväll var jag på gården med fina vänner, då det inte är så speciellt roligt där uppe längre.. tog jag och lucas bussen hem vid nio! Vi tog en dusch sen la vi oss då lucas fick känna sparkar av lillan för första gången.. det gjorde mig verkligen glad att se det, själv fick jag känna på en hel kroppsrörelse tror jag.. kändes som hela magen reste sig lite, hihi :)
 
Ha en bra lördag så skriver jag när jag kommer hem! 
 
Kram jlob
 

 
 

vecka 23

Barnet:

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. 
Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag. 

Bebis längd mätt från huvud till stjärt: 26 cm
Bebis vikt: 600 g

 Mamma:

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen.
Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare.
En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen. 
Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls.
Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.
 
 Pappa:
 
Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta.
Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.
 
Så här kan en nyfödd bebis i vecka 23 se ut! 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon solstrålar

Nu är jag helt klar och kl är bara 7? det går snabbare än vad jag tror att göra mig i ordning.. :) Ska snart väcka min sömntuta till pojkvän och sen ska vi dra oss till skolan! 
 
Efter skolan idag drar jag nog direkt till jobbet så det blir nog inge mer upt idag!
 
Ha en bra dag! Kram jlob
 
 
 

 

GODNATT

 

MVC imorgon

Första skoldagen avklarad, och det känns faktiskt skönt att vara tillbaka i skolan och få in en rutin igen.. detta år ska jag plugga på så fingertopparna blöder, vi får se hur längre jag orkar.. haha!
 
Imorgon är det onsdag och vi ska till MVC och träffa våran nya barnmorska. Hennes namn är anna-lena och hon verkar super snäll. Jag har bytt vårdcentral från tisken till falu vårdcentral då jag inte trivdes på tisken, blev bemöt på ett annorluna sätt kändes det som, min förra barnmorska och jag kom verkligen inte överens.. men så kan det vara! Längtar lite tills imorgon då vi ska dit, vill höra att allt ser okej ut :) 
 
 
 
 

10 saker om mig

Ditt namn? Inez Jennie Maria arcari 
När fyller du år? 4 april
Några utsmyckningar på din kropp? Hål i örgonen 
Vilken årstid är bäst? Sommar
Vad tycker du mest om hos dig själv? Min humor och min kula
Vad är du bra på? bli arg
Vem älskar du mest på denna jord? Min familj, älskade lucas och bönan
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? Med lucas

Vem är din bästis? Eline
Hur ser du dig själv om 10 år? Lever mitt liv ihop med lucas och våran dotter, jag har gått ut skolan och skaffat mig ett riktigt jobb! 


 
 

 

 

Svar på tal

F: Är inte du lite stor för att vara i vecka 22? 
För när jag var i vecka 12 så syntes det knappt nånting. :)
 
S: precis som alla människor så är alla graviditeter unika! 
Om du googlar på gravida v.22 så ser du hur alla är olika.. Blir glad när jag ser mina stora bebis kula :) 
 
 
 

beauty

 

vecka 9 vs vecka 22

 
 
 
 

Måndag

Hej måndag! Hoppas ni alla har haft ett bra lov och att ni mår bra för imorgon börjar skolan för dom flesta :) 
 
Igår kväll var jag med mina vänner Pontus och eline vi låg hemma hos eline och kika film hela kvällen, det var roligt för jag har inte sätt eller vart med dom på ett tag ensam känns det som!
 
Vaknade imorse av en hemsk mardröm då jag smsade min fina lucas och det visade sig att han var påväg till mig så han kom till eline och vi tog en promenad hem vid 9 ungifär sen har jag tagit lugnt hela dagen! ♥
 
Kram jlob
 

Boyce Avenue

 
 

              Boyce Avenue


LÖRDAG

Hej.. det här med blogging är inte riktigt min grej! har hur mycket tid som helst men aldrig lägger jag den på bloggen tyvärr! Men en gång i veckan upd jag i alla fall ;) 
 
Sitter hemma och gör ingenting, vill hitta på något roligt.. några tips? så jag kan fördröja tiden lite, imorgon ska jag i alla fall vara med min vän Eline, det var ett tag en känns det som! :) 
 
Jag längtar tills lillan kommer och jag kan börja ut och gå och bli/känna mig lika snygg som jag gjorde här igen! 

 
 
 
 

Bönan


godmorgon

Godmorgon alla morgonpigga! Jag ligger hemma och lucas och väntar på att han ska vakna så vi kan upp och äta lite frukost för jag är jätte hungrig, haha! Idag har jag/vi inte planerat något alls.. är sugen på att åka hem och ta en lång promenad faktiskt! Jag och lucas gjorde det igår och det var super skönt! :) 
kram jlob 

Vecka 22

Hej nu är vi inne i vecka 22 och tiden börjar faktiskt gå riktigt segt, hoppas den går snabbare när skolan börjar igen!
 
Fostret: Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.
nnan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt.
I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.
 
 
Mamman: Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten.
Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret.
 

 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus