MITT HJÄRTA

              
 


 

29 juni

Hej och hå! 
 
Gårdagen var rolig och mysig.. Gud vad skönt det är när man har något planerat, annars blir det bara att sitta hemma hela dagen för oss! Idag ska vi ner till stan och umgås med Cornelia :) 
Ska höra med Mejas farmor om hon kanske vill vara barnvakt åt våran lilla ängel ikväll så vi får lite ensam tid.. Som nybliven förälder uppskattar man den lilla tiden meja sover eller om mormor/farmor har henne så man kan få vara för sig själv lite.. eller bara ta det lugnt med min älskling! Jag tycker det är viktigt att man tar vara på en lilla tiden annars tror jag aldrig man skulle orka vara glad och pigg för det mesta :) 
Jag och lucas är dock väldigt bortskämda med våran dotter, hon sover för det mesta! igår somnade hon runt 22 och vaknade vid 04.. det är hela 6 timmar. Hon åt, somnade och vaknade vid halv 9 igen och nu sover hon igen.. haha!
Min mamma brukar säga man får det man klarar av! Så kanske det är eller så vänder det snart och meja börjar bli en nattapa ;)  
 
Lucas och Meja sover fortfarande men ska in och väcka dom snart så vi kan få i oss lite frulle sedan ska jag göra mig klar för dagen. 
 
Ha en bra lördag alla fina! 
kram jlom
 
 
 

Fredag

Godmorgon vänner!

Idag har jag hela dagen planerad, skönt! Just nu sover meja så jag passar på att slänga in lite blogg inlägg sen ska jag plocka ihop lite här hemma.. runt 5 tiden ska vi hem till lucas låtsas farfar och grilla sedan ikväll kommer Cornelia hem till mig och vi ska äta gott och mysa.. Känns som en riktigt bra dag idag! 
 
I onsdags så var vi till lager 157 och där hittade jag för första gången sen meja kom ett par snygga jeans jag fick på mig, äntligen slipper jag ha tights överallt och sen köpte jag 5 tröjor.. Jag är inte bara mamma, jag är jennie också så måste unna mig något.. ;) 
 
Jag idag! 
 
 
 
 

tre söta

 
 
 
 

Saknar

I början när jag blev gravid längtade jag som bara den att få en stor fin mage sen när min mage var enorm önskade jag att den var liten och smal.. trodde aldrig att jag skulle sakna magen så mycket som jag faktiskt gör, om jag kollar på bilder kan jag inte fatta att det var så stor.. att jag har vart så stor! 
 
Nu har jag gått ner ca 12 kilo och min mage ser ut som en degismage.. haha! Efter jag har vart på kontroll hos min bm så ska jag i lugn takt försöka komma tillbaka i min start form :) 
 
 
 

Söndag

Hej världen!

Igår blev Mejis 1 månad gammal. På förmiddagen igår tog vi oss upp på galgberget för att träffa Mejas gudmor Eline, men lillskruttan hade bestämt sig för att vara hungrig, grinig och trött så hon var inte speciellt rolig! Vi snackade en stund och åt lite melon och ananas sen drog vi oss till hemplan igen. Resten av dagen låg jag och Lucas och kollade på one tree hill! 
Idag är det söndag en helt vanlig tråkig söndag iallafall det är sommarlov, jag har legat i sängen hela morgonen och myst med min dotter.. hon var riktigt glad, hon låg och kollade runt å pratade för fullt! Men nu har hon somnat om och jag får lite ensam tid, skönt! 
Idag tänkte vi ta en promenad upp till regementet och kolla runt lite där i affärerna, (heter det regementet där vid rusta?)
 
Ha en bra dag, kram jlom
 
 
 

Glad midsommar

Godmorgon alla fina! 
Idag är det midsommar och tråkigt väder. Vad ska ni hitta på idag? vara med släkten, vara hemma eller kanske festa?
Vi ska hem till min moster carina. Där ska vi grilla och umgås  :) förra midsommar firade jag och lucas på orsakamping med daniel och fredborg.
Nu ska jag sätta mig och äta lite frukost sen bada Meja som bajsat i våran säng inatt ;)   
 
Hoppas alla får en toppen dag, kram jlom

 
 


4 veckor ♥

       
       

sommarlov

Hej vänner! 
Nu är sommarlovet här, tänk att jag är ledig i ett helt år nu.. känns helt sjukt, jobbet har jag ju i alla fall! Idag blir våran Prinsessa hela 4 veckor gammal.. och vi märker verkligen stor skillnad på henne, hon är mer vaken och har blicken uppe nästan hela tiden ( då hon inte sover förstårs ).. tiden går så fort och det känns som att dagarna bara flyger i väg.. datorn sitter ja vid en gång i veckan kanske som ni kanske märker på mitt bloggande! ;) 
 
Dom första dagarna på sommarlovet har bestått av en utekväll för mig och lucas, hemma mys med våran dotter, varit ensamma hemma hos lucas medans hans mamma var i stockholm ( det var verkligen skönt att kunna känna sig som en liten familj utan alla syskon som springer runt), vi har grillat med lucas killkompisar.. Mer än så har vi nog inte hunnit med men jag hoppas denna sommar bjuder på många soliga dagar! :) 
 
Två från skolavsluningen! 
 
Kram jlom

Bilder från i torsdags när kusninerna var här 
 

Våran lilla ängel


Svar på frågestunden

 
hur reagerade lucas när du var gravid? eller planerade ni det?
Han vart mållös, han viste inte riktigt vad han skulle säga. Nej vi planerade inte att få barn! 
 

va var det jobbigaste med att vara gravid?
Att jag hade så himla ont i ryggen och att jag blev en helt ny person. 
 
Vad var det roligaste med att vara gravid? 
Att se hur min kropp förändrades och att veta att jag bär mitt blivande barn. 
 
hur mycket älskar du din dotter? ändå om hon är några dagar dock..
Jag älskar min dotter mer än allt på denna jord, hon är min skatt! 
 
 
-Hur upptäckte du att förlossningen var igång? 
Slemproppen gick på morgonen kl halv 7 och sen halv 9 på kvällen när jag skulle sova kom första värken. 
 
-När ni kom in, hur mkt öppen var du då? 
Vi kom in runt 1 tiden på natten och då var jag uppen 3 cm 

-Hur lång tid tog förlossningen? 
Från första värken tog det ca 17 timmar 

-Vilket, om du använde bedövning, använde du? 
När jag kom in använda jag mig av värmekudde och tens 
Efter jag var uppen 4 cm tog jag till lustgas  
Vid 5 eller 6 cm uppen tog jag epidural  

-Vilken ställning födde du lilla meja i? 
Jag låg på rygg och särade på benen själv fram till att dom såg hennes huvud då tyckte dom att jag skulle ligga i gynställning och det var den ställningen jag födde henne i. 

-Var förlossningen som du tänkt att den skulle vara? 
Nej, jag hade inte förberett mig speciellt mycket och jag hade inte tänkt så mycket på hur jag trodde den skulle bli. Men jag kan säga att jag skulle aldrig föreställt mig detta i alla fall! Det gick mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra. 

-Har mjölken kommit igång? Tog det lång tid? 
Mjölken kom lite i omgångar men 4 dagar efter förlossningen var den igång påriktigt. 

-Hur var kläderna i storlek för Meja? stl. 50,stort? Litet? Kan inte alls ha? 
Meja var lång men väldigt smal när hon kom ut, 56 var jätte stort och 50 passade nästan men det var också lite förstort nu har meja storlek 50 perfekt. 19 dagar gammal. 

- Hur länge har du tänkt amma? 
Har inte bestämt hur länge jag ska amma, men har sagt att jag inte vill amma mer än 8 månader då jag tycker att dom blivit rätt stora då. 

-Sover meja i eran säng eller i spjälsäng/vagga brevid
 er?
Meja sover med oss i sängen, sen hon kom hem har hon vart jätte snuvig så hon har fått sova i hennes babysitter i sängen så hon ska ha lättare att andas genom näsan. 
 
Gjorde det ont att föda? Var du nervös?
Ja det gjorde ont att föda. Innan under värkarna var jag nervös inför att hon skulle komma ut men när det väl var igång tänker man inte så mycket man bara gör. 
 
Har du ont nu efter förlossningen?
Ja jag har haft jätte ont, men nu 14 dagar efter förlossningen börjar det bli bättre men står jag upp eller går längre sträckor så får jag jätte ont. 
19 dagar efter mår jag toppen! 
 
Vart gör det mest ont vid en förlossning? I magen, ryggen, där nere?
Under värkarna gjorde det mest ont i mage och rygg men under krystandet gjorde det faktiskt inte speciellt ont det var mer obehagligt tills hon började komma långt ner och ville ut.. Då brände det och sved som bara den, herregud vad jag skrek.. haha! 
 
Fick du sy efteråt?
Ja jag fick sy, fick små bristningar lite här och där.. det är väll stygnen som har gjort som ondast nu efter förlossningen. 
 
Hur reagerade Lucas när er dotter var född?
Han började gråta och såg riktigt glad ut. Vi hade ju fått våran dotter med mörkt hår.. våran lilla Meja! Vi har nog aldrig varit lyckligare som just den studen. 
 
Hur har Lucas och du tagit det här med en liten i hemmet? Är det som ni förväntat er?
Allt har kommit så naturligt det är som att vi aldrig gjort något annat än att tagit hand om våran dotter, dom första dagarna hemma var vi så omkring henne att vi glömde bort att säga godnatt till varandra innan vi skulle sova. nu har jag insätt att vi måste börja ta tid för varandra också..  i lördags var vi ute bara jag och lucas och mormor var barnvakt. Det var så roligt! Men allt funkar jätte bra och Meja är en riktig litet underbarn.  Ja och nej, vissa saker är jobbigare än vad jag förväntat mig.. som att behöva vakna på natten (och nu vaknar meja bara en gång per natt) det är riktigt jobbigt tycker jag, haha! 
 
Hur blir det med gymnasiet för er?
Lucas börjar gymnasiet nu till hösten och jag börjar nästa höst.. hösten 2014 :) 
 
Hjälper Lucas till med Meja eller är det du som får göra allt jobb?
Lucas och jag tar hand om Meja lika mycket. Det är ju bådas dotter. 
 
var lucas med under hela förlossningen???
Ja lucas var med under förlossningen. 
 
hur ont gjorde det ifrån skala 1 till 10? 
Om jag inte hade haft massa bedövning skulle jag nog sagt 10. 

kommer lucas att vara pappaledig?
Lucas är hemma med mig nu och om 2 veckor slutar ju skolan så han är hemma hela sommaren. 
 
Hur känns det att vara mamma efter att vart gravid i nio månader?
Det känns helt underbart! 
 
Vem blir gudfadern och gudmodern? 
Lucas barndomsvän Andreas och min barndomsvän Eline

Vad sa din släkt när du berättade att du var gravid? 
Jag vet inte riktigt det var min mamma som berättade för alla.. haha! 

Är det drygt när Meja är hungrig och sådant på natten när du vill sova?
Det är klart det är drygt att behöva vakna på nätterna men det är ju något som måste göras annars ligger våran dotter och är hungrig och skriker hela natten! 
 
Var Meja tyst när hon hade fötts/födds eller skrek hon mycket?
Meja började skrika bara nåra sekunder efter att hon tittat ut! Som alla normala bebisar gör när dom föds :-) Om dom inte skriker är det något som är fel, vatten i lungorna m.m
Men om du menar dygnet efter ovs så skrek hon inte mycket alls! 
 
Grät nån av dig eller Lucas?
Både jag och lucas grät så vi tappade ansiktet när hon kom ut ♥
 
hur var lucas under förlossningen?
Han var helt underbar! han stöttade, lyssnade och hjälpte mig! skulle inte ha klarat det utan honom.. under självaste öppningsskedet var jag helt inne i mig själv och behövde ingen hjälp då var det bara hans närvarande! under krystandet satt han och höll min hand hela tiden!
 
hur ofta vaknar meja på natten?
den senaste veckan har hon bara vaknat en gång per natt :)
 
vem är hon mest lik?
Hon har blivit en blandning av oss båda.
 
Ska ni döpa Meja? Isåfall vad blir hela namnet med andranamn också?
Vi har inte riktigt bestämt än om det blir dop eller namngivningsfest. 
Meja Inez Maria Nordström Arcari
 
Varför tog det slut mellan dig och lucas precis när du vart gravid?
Vi gjorde slut innan jag visste att jag var med barn, Jag hade väldigt många känslor, kände mig arg och ledsen och jag trodde det berodde på lucas men så var det inte! Varje dag vi var i från varandra mådde jag så otroligt dåligt.. saknade honom och ville ha honom! Så dagen innan jag fick reda på att jag var med barn bestämde vi oss att vi skulle försöka igen, att vi gjorde slut hade inget med att jag var med barn, det var bara jag som var dum! 
 
Har ni haft sex nu efteråt eller fick du sy och är det ömt och så?
Nej det har vi inte haft, jag har haft väldigt ont mellan benen och vart väldigt öm efter att jag sprack och fick sy så det tar nog några veckor innan det. Haha och efter förlossningen kändes det som att jag såg ut som en hel smörgåstårta där nere.. ;) 
 
 

söndag

godkväll söndag! 
har ni haft en bra helg? det har jag, vi har legat hemma hela helgen och myst framför one tree Hill.. Så otroligt bra serie, har sätt den förut men den är lika bra denna gång ;) 
 
kl är åtta och meja har sovit nästan hela dagen så är lite orolig hur denna natt kommer att bli då vi ska upp till skolan imorgon, haha! Får hoppas på att hon är jätte trött och vill sova!! 
som ni kanske märkt har bloggen blivit riktigt tråkig, vet inte vad jag ska skriva om längre.. Ge mig tips, vad vill ni alla läsa om? och då menar jag inte meja för hon kommer jag blogga om som mest, blogga om förutom henne? Snälla läsare, annars vet jag inte riktigt om denna blogg kommer att hålla! 
 
Kram jlom
 
Två Bilder från förra året runt samma tid då vi fick reda på att vi skulle få Meja.
 


Meja

smygtitt från camillas instagram, så fin våran böna är! ♥
 
fotograf: Camilla hedlund

vårfest

Hej vänner! 
Igår kväll hade vi 9or på skolan våran avslutningsfest.. Det var riktigt mysigt och roligt! Tänk att vi nu har gått 3 hela år tillsammans, tiden har gått så otroligt fort.. för fort! 
Dom tjejer som hade ordnat ihop hela kvällen hade gjort det jätte bra tycker jag så stort tack till dom :)
 
Idag är både jag och lucas trötta i kroppen och att behöva gå upp med meja imorse var inte det jag ville men det ville hon, hon tyckte vi skulle upp vid halv 6 imorse och vara pigga.. ;) I förmiddags var vi hemma hos en kvinna som hette Camilla som fotade Meja, hoppas bilderna blev bra.. vill sätta upp en stor bild eller flera bilder ovanför våran säng på våran lilla prinsessa. Eftersom vi är tröttisar idag blir det serie mys med Meja ikväll och lucas får spela fifa.. haha 
 
Kram jlom ♥
 
 
 
 

bvc

hejsan svejsan! 
Idag har vi vart på BVC med våran lilla Meja hon var fortfarande 53 cm lång men hade nu gått upp till 3800 g.. hon bara äter och äter.. ;) bvc-sköterskan var så fascinerad av våran böna för att hon var så stark och tittade runt under hela besöket.. hon sa men oj hon är ju bara tre veckor, haha nej sa jag hon är två ;) 
 
våran tjej växer och växer mer för varje dag som går, nu har hon lärt sig att skrika på riktigt och det är ju jätte roligt..
 
Nu är vi iallafall hemma och jag har just nu en sovandes bebis på armen så ska passa på att titta på lite serier 
 
kram jlom 
 

3 juni

Hej gud vad denna blogg är dålig på att upd! ;) 
 
Idag är det måndag och mamma Jennie har sovit jätte dåligt, igår när vi skulle gå och lägga oss var Meja pigg och ville inte somna men tillslut fick jag henne att blunda några timmar. Vid kvart över 3 vaknade hon för matning sen var hon pigg och inte ville sova.. vid kl kvart i 6 väckte jag lucas och sa att han fick ta över för jag höll på att dö av trötthet.. men nu är jag vaken och dom två andra sover ;)
Meja är idag 12 dagar gammal, gud vad vi ser skillnad på henne från bara 12 dagar sedan.. hon försöker hålla huvudet uppe mer och tittar gör hon nästan hela dagarna nu, å längre har hon blivit! Våran lilla skatt är så otroligt charmig, hon ler hela tiden.. haha :) 
 
Tänkte sätta mig och börja med en ny header och kanske design.. gillar den jag har nu så den får nog vara kvar. 
Sen ska jag svara på frågestunden som jag hade förra veckan så håll er upd ;) 
 
Kram jlom 
 
Mina älsklingar


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus